Home SPORTS NEWS Ο Γκουαρντιόλα προσέλαβε αστροφυσικούς και ο Κλοπ σκακιστή!

Ο Γκουαρντιόλα προσέλαβε αστροφυσικούς και ο Κλοπ σκακιστή!


Είναι πιθανότατα οι δύο καλύτεροι προπονητές στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Και από την ώρα που κουβαλούν αυτόν τον τίτλο, έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν. Και να ζητούν προσλήψεις ακόμα και… αστροφυσικών. Ακόμα και σκακιστών. Προκειμένου να τους βοηθήσουν στην προπονητική τους, την οποία έχουν πάει πλέον σε άλλο επίπεδο.

Ο λόγος για τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τον Γιούργκεν Κλοπ. Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι προχώρησε στην πρόσληψη τριών… αστροφυσικών τον περασμένο Ιανούαριο σε στόχο να βελτιώσει το τμήμα ανάλυσης δεδομένων στην ομάδα.

Τι ακριβώς θα κάνουν οι αστροφυσικοί; Σύμφωνα με το δημοσίευμα η δουλειά τους θα είναι να αναπτύξουν έναν τρόπο τρισδιάστατης καταγραφής των κινήσεων των παικτών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, και κατ’ επέκταση της ομάδας σαν σύνολο. Ο στόχος του θα είναι να συλλέγουν δεδομένα και μέσω αυτών να καταφέρουν να βελτιώσουν τα σημεία στα οποία πάσχει η ομάδα, στον τρόπο ανάπτυξης αλλά και την αμυντική λειτουργία και τα στοιχεία στα οποία οι παίκτες φαίνονται να μην τα πηγαίνουν καλά.

Αστροφυσικό ο Πεπ; Πρωταθλητή στο σκάκι ο Κλοπ

Κι αν ο Πεπ Γκουαρντιόλα ζητάει τη βοήθεια της αστροφυσικής, στο ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτεται πως ο Γιούργκεν Κλοπ έχει προσλάβει έναν πρωταθλητή σκάκι.

Ο σκακιστής θα πλαισιώσει το τεχνικό επιτελείο της Λίβερπουλ και με βάση τα δεδομένα που έχει αποκτήσει από την εμπειρία, τη μελέτη και την εξάσκηση στο σκάκι θα μπορεί να αναλύει και να συμβουλεύει τον Γιούργκεν Κλοπ για την καλύτερη ανάπτυξη της ομάδας μέσα στο γήπεδο.