Home SPORTS NEWS UEFA: Έτοιμη για το νέο Champions League

UEFA: Έτοιμη για το νέο Champions League


Καθοριστική είναι η σημερινή μέρα για την έγκριση και οριστικοποίηση της νέας μορφής του Champions League από το 2024 και μετά. Έτοιμη για τη νέα εποχή η UEFA, την Τετάρτη οι ανακοινώσεις.

Όπως αναφέρουν οι Times από το πρωί της Τρίτης, στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πλέον έτοιμοι τις επόμενες ώρες να κλείσουν οριστικά τον φάκελο με το νέο format της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και της νέας μορφής που θα έχει το τουρνουά από το 2024 και μετά.

Ως γνωστόν οι ομάδες θα αυξηθούν από τις 32 στις 36 και κάθε κλαμπ θα παίζει πέντε εντός και πέντε εκτός έδρας ματς και οι αντίπαλοι θα είναι διαφορετικής δυναμικότητας.

Παράδειγμα: Μία ομάδα από το γκρουπ δυναμικότητας θα παίξει δύο ματς με άλλες δύο ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας, τρεις από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, τρεις από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και δύο από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας (2+3+3+2=10 αντίπαλοι, 10 ματς).

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες οκτώ θέσεις θα προκριθούν απευθείας στους 16. Οι υπόλοιπες 16 ομάδες (κάτω από τις πρώτες οκτώ, από την 9η έως και την 24η θέση) θα παίξουν σε playoffs μεταξύ τους. Από εκεί θα προκύψουν οι άλλες οκτώ για τη νοκ-άουτ φάση των 16.
Πηγή:Gazzetta.gr