Home SPORTS NEWS Champions League 2021/22: Τα 10 μεγαθήρια που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διοργάνωσης

Champions League 2021/22: Τα 10 μεγαθήρια που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διοργάνωσης


Οι αγωνιστικές που απομένουν στα Top-5 πρωταθλήματα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και μόνο λίγοι δεν είναι οι «μεγάλοι» που αντιμετωπίζουν το φάσμα της απουσίας από το επόμενο Champions League. Το PlanetFootball παραθέτει τη 10άδα των μεγαθήριων που… κινδυνεύουν.

Η φετινή σεζόν φτάνει στο τέλος της και ήδη αρχίζουν να προκύπτουν οι πρώτοι χρονικά πρωταθλητές. Η Ίντερ έγινε η πιο γρήγορη πρωταθλήτρια στις Top-5 Λίγκες, πανηγυρίζοντας το 19ο Scudetto και πρώτο μετά από 11 χρόνια, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν, όπως όλα δείχνουν, η Μπάγερν στη Bundesliga και η Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League. Ο… κακός χαμός εκτυλίσσεται στη La Liga και τη Ligue 1, εκεί που, όμως, οι βασικές διεκδικήτριες (Ρεάλ-Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη και Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν) έχουν εξασφαλίσει τυπικά ή… σχεδόν τυπικά την έξοδό τους στο Champions League.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για ουκ ολίγες παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.  Με το καλεντάρι της αγωνιστικής περιόδου να ολοκληρώνεται σε μερικές εβδομάδες, αρκετά από τα φαβορί στην αρχή της σεζόν για μια θέση στην τετράδα (ή την τριάδα) που οδηγεί στα «αστέρια», δεν έχουν σφραγίσει το εισιτήριο συμμετοχής τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι πιθανότητες να κουνήσουν «σεντόνι» δεν είναι με το μέρος τους και θα χρειαστεί υπέρβαση στις τελευταίες αγωνιστικές, για να αποτραπεί μια απουσία-έκπληξη, που σαφώς σημαίνει και σοβαρές οικονομικές συνέπειες από τα μίνιμουμ έσοδα που δεν θα μπουν στα ταμεία.

Με αφορμή τα παραπάνω, λοιπόν, το PlanetFootball παρουσιάζει τις 10 πιο τρανταχτές περιπτώσεις συλλόγων που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Champions League και να κάνουν αυτόματα πολύ πιο ισχυρό το Europa League της επόμενης περιόδου. Στο τέλος του countdown, θα βρείτε και το poll στο οποίο μπορείτε να καταθέσετε την άποψή σας για το ποια ή ποιες «μεγάλες» θα μείνουν εκτός από το επόμενο Champions League.

Άρσεναλ, Μαρσέιγ, Ρόμα

Πριν προχωρήσουμε στις ομάδες που ακόμη κυνηγούν την έξοδό τους στη διοργάνωση, ας θυμηθούμε ότι ήδη μερικά βαριά ονόματα έχουν εγκαταλείψει προ πολλού την ιδέα του Champions League μέσα από τα πρωταθλήματά τους τη φετινή σεζόν. Το κατεξοχήν παράδειγμα είναι η Άρσεναλ, η οποία δεν γλίτωσε άλλη μια χρονιά στο mid-table της Premier League, αλλά ακόμη και στο -12 από την 4η Τσέλσι, έχει μία δεύτερη ευκαιρία μέσω του Europa League, αν φτάσει δηλαδή μέχρι το τέλος του δρόμου και κατακτήσει την κούπα (ήττα με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό με τη Βιγιαρεάλ). Στο ίδιο κλαμπ και οι Ρόμα – Μαρσέιγ, οι οποίες είναι από καιρό εκτός Champions League, με τους Τζιαλορόσι να βρίσκονται στο -9 από τις θέσεις του Europa League και τους Μαρσεγιέζους προς το παρόν πίσω από τη Λανς στην κούρσα για το Conference League.

Λεβερκούζεν