Home SPORTS NEWS Euro 2020: Πρεμιέρα για το «διαβατήριο εμβολιασμού» στα ματς του «Γουέμπλεϊ»

Euro 2020: Πρεμιέρα για το «διαβατήριο εμβολιασμού» στα ματς του «Γουέμπλεϊ»

Τα τρία ματς της φάσης των ομίλων του Euro που θα διεξαχθούν στην Αγγλία θα αποτελέσουν την πρεμιέρα για το «διαβατήριο εμβολιασμού» σε αθλητικά γεγονότα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τρία παιχνίδια θα φιλοξενήσει η Αγγλία για τη φάση των ομίλων του Euro που κάνει σέντρα την Παρασκευή (11/6). Στο Λονδίνο και το «Γουέμπλεϊ» θα διεξαχθούν ουσιαστικά οι αναμετρήσεις της εθνικής Αγγλίας με τις αντίστοιχες των Κροατίας (13/6, 16:00), Σκωτίας (18/6, 22:00) και Τσεχίας (22/6, 22:00) για τον τέταρτο όμιλο.


Τα ματς αυτά θα αποτελέσουν και την πρεμιέρα του «διαβατηρίου εμβολιασμού» σε αθλητικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις θα πρέπει να δείξουν μέσω της εφαρμογής του NHS (εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας) ότι έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό τουλάχιστον πριν από 14 μέρες ή αρνητικό τεστ που διενεργήθηκε σε διάστημα μάξιμουμ 48 ωρών πριν από την έναρξη του ματς.

Συνολικά 22.500 θεατές – αριθμός ίσος με το 25% της χωρητικότητας του «Γουέμπλεϊ» – αναμένεται να παρακολουθήσουν τα τρία προαναφερθέντα ματς. Η επιτυχία του «διαβατηρίου εμβολιασμού» θεωρείται ότι θ’ ανοίξει το δρόμο για παρακολουθήσουν περισσότεροι θεατές τους ημιτελικούς και τον τελικό, οι οποίοι επίσης θα διεξαχθούν στο Λονδίνο.

Η όλη διαδικασία αναμένεται ν’ αποτελέσει «πιλότο» για την Premier League, η οποία με τη σειρά της περιμένει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση. Αντίθετα τα ματς που θα διεξαχθούν στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης – Σκωτία – Τσεχία στις 14 Ιουνίου, Κροατία – Τσεχία στις 18 και Σκωτία – Κροατία στις 22 – δεν απαιτούν αποδείξεις εμβολιασμού ή αρνητικά τεστ COVID-19, παρά μόνο τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.
Πηγή:Gazzetta.gr