Home SPORTS NEWS Euro 2020: Τα έξι «διαμαντάκια» που περιμένουμε να… λάμψουν!

Euro 2020: Τα έξι «διαμαντάκια» που περιμένουμε να… λάμψουν!

Το Euro 2020 είναι όλο και πιο κοντά μας, βασικά λίγα 24ώρα απέχει πια η σέντρα και σας συστήνουμε τα ταλέντα που κάλλιστα μπορούν να τα «σπάσουν»!


Περιμένουμε πώς και πώς για non stop δράση, για ένα μήνα γεμάτο μπάλα, όπως την αγαπάμε, όπως μας αρέσει. Κι επειδή κάθε τέτοιο μεγάλο τουρνουά είναι μία ευκαιρία να… γνωριστούμε καλύτερα, θα έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές για να δούμε πώς θα τα πάνε μερικά παλικαράκια που η ταμπέλα «μεγάλο ταλέντο» ήδη τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα. Υπόσχονται πολλά, είναι ακόμα στην αρχή αυτού που φιλοδοξούν βάσιμα να είναι μία σπουδαία καριέρα. Έχουν την προσοχή μας (και) σε αυτό το Euro 2020…

ΝΤΕΓΙΑΝ ΚΟΥΛΟΥΣΕΦΣΚΙ (ΣΟΥΗΔΙΑ)

Παιδί μεταναστών από τα Σκόπια, έμαθε μπάλα στην ιδιαίτερη σχολή παραγωγής της Μπρομαποϊκάρνα στη Στοκχόλμη, πριν, στα 16 του, κατηφορίσει στην Ιταλία. Αταλάντα, Πάρμα ήταν (μόνο) η αρχή. Η Γιουβέντους θαμπώθηκε από τις αρετές του, από τις πάμπολλες δουλειές που κάνει στο γήπεδο. Σκοράρει, πασάρει, οργανώνει, καθοδηγεί. Απόντος τελικά του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, πέφτει περισσότερο βάρος στις πλάτες του στη Σουηδία. Αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να τον εξιτάρει περισσότερο.  Το «Changes» του ράπερ 2Pac είναι το αγαπημένο του τραγούδι και θέλει να…. αλλάξει τα καθιερωμένα.

ΖΙΛ ΚΟΥΝΤΕ (ΓΑΛΛΙΑ)

Τη γαλλική αγορά την αγαπά διαχρονικά ο Μόντσι. Δεν ήταν, πάντως, δικιά του επιλογή ο Ζιλ Κουντέ. Αυτός αποκτήθηκε το 2018 (από την Μπορντό), εποχή που ο εμβληματικός αθλητικός διευθυντής της Σεβίλλης δοκίμαζε, ανεπιτυχώς, την τύχη του στη Ρόμα, κάνοντας τελικά ένα διάλειμμα και μόνο από την Ανδαλουσία. Αλλά ήταν σαν… δικιά του. Με την έννοια ότι αποδεικνύεται άκρως πετυχημένη κίνηση. Ο 22χρονος αμυντικός έχει καταγράψει εντυπωσιακή πρόοδο, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ συγκαταλέγονται στους πολλούς θαυμαστές του. Παρότι κοντός θεωρητικά για στόπερ, ελάχιστες φορές νικιέται στο ψηλό παιχνίδι. «Το ύψος δεν έχει σημασία, σημασία έχει να παίζεις έξυπνα», όπως… έξυπνα το έχει θέσει ο ίδιος.

ΠΕΔΡΙ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Η πικρή αλήθεια είναι ότι με την πάροδο των ετών κάπου ξέφτισε το δέος που και μόνο στο άκουσμα προκαλούσε η φράση «ταλέντο της Μπαρτσελόνα». Φταίει κυρίως η ίδια η καταλανική ομάδα, που με τη στάση της υπονόμευσε το πάλαι ποτέ καμάρι και σήμα κατατεθέν της. Ο 18χρονος χαφ, πάντως, μπορεί να αναβιώσει τα μεγαλεία του παρελθόντος. Στο λίγο διάστημα που βρίσκεται στη Βαρκελώνη (αποκτήθηκε από τη Λας Πάλμας), πάει όλο και καλύτερα, μαθαίνει γρήγορα και πολλά. «Είναι ταπεινός, έξυπνος και δουλευταράς. Εγώ βλέπω έναν ποδοσφαιριστή τοπ επιπέδου», για να δανειστούμε τα λόγια του Ισπανού εκλέκτορα, Λουίς Ενρίκε.

ΖΕΡΕΜΙ ΝΤΟΚΟΥ (ΒΕΛΓΙΟ)

Γιαννούλης και Τσιμίκας πήραν μια (άσχημη) γεύση τις προάλλες για το τι εστί αυτός ο νεαρός Βέλγος, στο φιλικό της Εθνικής μας στις Βρυξέλλες. Ο 18χρονος εξτρέμ της Ρεν, προϊόν των φημισμένων Ακαδημιών της Άντερλεχτ, αποτελεί ενσάρκωση του χειρότερου εφιάλτη ενός αμυντικού! Ντίμπλα και ταχύτητα, είναι χαρισματικός, είναι φοβερός. Ναι υστερεί ακόμα σε αυτά που εν τέλει μετράνε (γκολ και ασίστ), αλλά είναι απλώς θέμα χρόνου να καλύψει και αυτό το «τικ» στη λίστα του. Το Βέλγιο (ελπίζει ότι) έχει ήδη βρει το διάδοχο του Εντέν Αζάρ…

ΡΑΪΑΝ ΓΚΡΑΦΕΝΜΠΕΡΧ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

Απλώνει τη σκιά του στη μεσαία γραμμή, κυριαρχεί με τη δύναμη και την οξυδέρκειά του. Μοιράζει το τόπι με ζηλευτή ακρίβεια, ακόμα ένας παίκτης που φέρει την υπογραφή-εγγύηση του «έμαθε μπάλα στον Άγιαξ». «Είναι σαν αντιλόπη, είναι απίστευτος ο συγχρονισμός και το feeling που έχει στο γήπεδο», είπε πρόσφατα ο Ολλανδός άλλοτε προπονητής, Άαντ ντε Μος. Ο 19χρονος μέσος ανεβαίνει με τεράστια ταχύτητα στο στερέωμα, αλλά, επίσης ελπιδόφορο, έχει τη σύνεση να μη βιάζεται και έχει αποφασίσει να μην φύγει ακόμα από το Αμστερνταμ, συνεχίζοντας σε οικείο περιβάλλον την εξελικτική του πορεία.

ΤΖΑΜΑΛ ΜΟΥΣΙΑΛΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Για Άγγλο τον μάθαμε, η Γερμανία θα τον απολαύσει σε senior επίπεδο αρχής γενομένης από το Euro 2020, αφού προτίμησε τελικά να εκπροσωπήσει τη χώρα που γεννήθηκε και πλέον ζει και εργάζεται. Η βελτίωση του από τότε που πήγε στην Μπάγερν Μονάχου (από την Τσέλσι) είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Έχει αυτή την ένταση και τον αυθορμητισμό, που μόνο τα σπάνια ταλέντα διαθέτουν. Ικανός να παίξει σε πολλές θέσεις στο κέντρο και στην επίθεση, ικανός για την ενέργεια που θα ξεκλειδώσει ένα παιχνίδι, πείθει ότι το μέλλον του ανήκει.

Πηγή:sportime.gr

close
close