Η αντίστροφη μέτρηση για το Euro έχει ξεκινήσει και όλα τα βλέμμα στρέφονται στα γήπεδα της Ευρώπης για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού. Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στους πρωταγωνιστές, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που θα δουν το μεγάλο τουρνουά από την τηλεόρασή της. Εκείνοι που για τον έναν ή τον άλλον λόγο έμειναν εκτός της τελικής 26άδας που επέλεξαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές των εθνικών τους ομάδων. Το Gazzetta συγκέντρωσε την κορυφαία ενδεκάδα των απόντων. Από τον Σέρχιο Ράμος, τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, τον Μάρκο Ρόις και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στον Τζέσι Λίνγκαρντ, τον Γιάσπερ Σίλεσεν, τον Τεό Ερναντέζ, τον Σαούλ και τον Νταγιό Ουπαμεκανό.
(1) Γιάσπερ Σίλενσεν (Ολλανδία)
Ο βασικός γκολκίπερ της εθνικής Ολλανδίας ήταν, ασφαλώς, στην προεπιλογή των «οράνιε». Διαγνώστηκε, ωστόσο, θετικός στον κορονοϊό και ο Φρανκ ντε Μπουρ έκρινε τον απέκλεισε από την τελική 26άδα. Τη θέση του πήρε ο Μάρκο Μπιζότ της Άλκμααρ, ο οποίος αποτέλεσε στόχο της ΑΕΚ. Ο Σίλεσεν αλλάζει τα πλάνα του Ολλανδού ομοσπονδιακού προπονητή και λείπει από μία διοργάνωση, την οποία έβλεπε ως εφαλτήριο για νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.
(2) Σέρχιο Ράμος (Ισπανία)
Ο Ανδαλουσιάνος ταλαιπωρήθηκε από διαδοχικούς τραυματισμούς, μετά προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και την τρέχουσα σεζόν έλειψε τόσο από τη Ρεάλ, στην οποία ανήκει μέχρι και την 30ή Ιουνίου. Το συμβόλαιό του εκπνέει, συμφωνία για ανανέωση δεν υπάρχει και όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται γι’ άλλες πολιτείες, δίχως ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο επόμενος προορισμός της καριέρας του. Η ανετοιμότητά του, λόγω των χαμένων προπονήσεων, ήταν ο επίσημος λόγος. Δεν λείπουν, ωστόσο, τα δημοσιεύματα που θέλουν να έχει ραγίσει για τα καλά το γυαλί με τον Λουίς Ενρίκε. Ο 35χρονος στρέφει το βλέμμα του στο Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο.
(3) Βίρτζιλ Φαν Νταϊκ (Ολλανδία)
Τραυματίστηκε στις 17 Οκτωβρίου στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον και έχασε όλη τη σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Έλειψε τόσο από τη Λίβερπουλ, θα λείψει και από την εθνική Ολλανδίας. Ο 29χρονος έκανε αγώνα δρόμου, αλλά δεν… ρίσκαρε. Αυτό τον συμβούλεψε να κάνει και ο προπονητής του στους Ρεντς, Γιούργκεν Κλοπ. Από τους πιο άτυχους σε κάθε περίπτωση, ο Φαν Ντάικ περίμενε πώς και πώς τη διοργάνωση, αλλά πρυτάνευσε η λογική και όχι η μεγάλη του επιθυμία.
(4) Ντάγιο Ουμπαμεκάνο (Γαλλία)
Έμεινε εκτός των κλήσεων του Ντιντιέ Ντεσάν, αντίθετα φορά τη φανέλα των Μπλε σε επίπεδο Κ21. Ο 22χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους στην Ευρώπη και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Η Μπάγερν τον απέκτησε από τη Λειψία αντί 42,5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Νταγιό Ουπαμεκανό θα πρέπει να περιμένει για μεγάλη διοργάνωση σε διεθνές επίπεδο.
(5) Τέο Ερνάντεζ (Γαλλία)
Η χρονιά που έκανε στη Μίλαν ήταν φανταστική. Ανανεωμένος, αναγεννημένος, ήταν από τους κύριους λόγους που οι Ροσονέρι κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα της Serie A και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν: στο Champions League. Ο Ντιντιέ Ντεσάν δεν τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις του και ο 23χρονος έχει παράπονο, καθώς βρήκε την υγειά του σε συλλογικό, όχι όμως και σε εθνικό επίπεδο. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ στη Ρωσία το 2018.
(6) Σέρχιο Ρεγκιλόν (Ισπανία)
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Τότεναμ κατέβαλε 30 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ για να τον αποκτήσει, έπειτα από εισήγηση του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο ίδιος έκανε καλή σεζόν, αλλά δεν μπόρεσε να μείνει εντελώς ανεπηρέαστος από τα σκαμπανεβάσματα των Σπερς. Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που έμεινε εκτός αποστολής της Ρόχα από τον Λουίς Ενρίκε.
(7) Σαούλ (Ισπανία)
Στη χρονιά που η Ατλέτικο κατέκτησε τον τίτλο, αφήνοντας πίσω τόσο τη Ρεάλ, όσο και την Μπαρτσελόνα ο Σαούλ δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο (όπως άλλοτε). Ο 26χρονος «θυσιάστηκε» στην τακτική προσέγγιση του Ντιέγκο Σιμεόνε. Έψαχνε τόσο τη συμμετοχή στη διοργάνωση, μιας και πιθανότητα θ’ αποχωρήσει με μεταγραφή από τους Κολτσονέρος κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο.
(8) Μάρκο Ρόϊς (Γερμανία)
Στη Μάνσαφτ επέστρεψαν οι Ματς Χούμελς και Τόμας Μίλερ, στο last dance του Γιόαχιμ Λεβ δεν θα βρίσκεται ωστόσο ο Μάρκο Ρόις. Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ δεν… κόπηκε, αλλά αυτοαποκλείστηκε. Ζήτησε ο ίδιος να μη βρίσκεται στην αποστολή, καθώς η σεζόν με τους Βεστφαλούς ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, γεμάτη άγχος και πλέον είναι 32 ετών. «Θέλω ν’ αναπνεύσει το σώμα μου, το αποφασίσαμε από κοινού με τον Λεβ», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
(9) Τζέσι Λίνγκαρντ (Αγγλία)
Αν και αρχικά τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο παίκτης της Λίβερπουλ ήταν στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας και ο μεγάλος απών των Τριών Λιονταριών ήταν ο Τζέσι Λίνγκαρντ. Η σεζόν του μέχρι τον Ιανουάριο ήταν απογοητευτική! Ο Όλε-Γκούναρ Σόλσκερ δεν τον… έβλεπε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήγε δανεικός στη Γουέστ Χαμ και πήρε μπρος! Με τους Λονδρέζους πήρε φωτιά, αλλά δεν χώρεσε στα πλάνα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.
(10) Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Σουηδία)
Ο 39χρονος Σουηδός επέστρεψε με την εθνική ομάδα της πατρίδας του για τα ματς στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 – στον ίδιο που βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας – αλλά το μεγάλο όνειρό του δεν έγινε πραγματικότητα. Ο τραυματισμός στο γόνατο δεν επέτρεψε στον φορ της Μίλαν να δηλώσει «παρών». Καθώς, ωστόσο, θ’ αγωνίζεται για μία ακόμη σεζόν στους Ροσονέρι και καθώς είναι πεισματάρης, ήδη μπορεί να σκέφτεται το Κατάρ!
(11) Ντομινίκ Σομποσλάϊ (Ουγγαρία)
Ίσως να μην είναι τόσο λαμπερό, όσο τα προηγούμενα ονόματα. Είναι, ωστόσο, το «αστέρι» της Ουγγαρίας και η απουσία του έγινε γνωστή μόλις την Τρίτη (1/6). Δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο 20χρονος έμεινε εκτός της λίστας του Ρόσι. Το καλοκαίρι μάλιστα αυτό θα είναι μεταγραφικά «καυτό» για τον ίδιον, καθώς είναι έτοιμος να πάρει μεταγραφή από τη Λειψία. Όλα τα βλέμματα στα ματς των Ούγγρων θα ήταν πάνω του.
Πηγή:Gazzetta.gr