Home SPORTS NEWS «Γρίφος» οι αποδόσεις για την επόμενη ομάδα του Λεβαντόφσκι

«Γρίφος» οι αποδόσεις για την επόμενη ομάδα του Λεβαντόφσκι


Αν δεν υπήρχε ο μαγικός Ν’ Γκολό Καντέ που με τα ατελείωτα τρεξίματά του οδήγησε την Τσέλσι στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα μιλούσαμε σαφέστατα για τη σεζόν του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός σούπερ σταρ, σε μία περίεργη για τα δεδομένα της Μπάγερν Μονάχου χρονιά, κατάφερε να «σπάσει» όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος με κυριότερο αυτό του Γκερντ Μίλερ.

Το «στοιχειωμένο» νούμερο των 40 τερμάτων σε μία χρονιά στην Bundesliga από τον σπουδαίο επιθετικό της δεκαετίας του 1970 ανήκει πλέον στο παρελθόν. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης της τελευταίας αγωνιστικής με την Αουγκσμπουργκ ο «Λέβα» πέτυχε το πολυπόθητο 41ο γκολ και το όνομά του γράφτηκε για ακόμα μία φορά με «χρυσά γράμματα».

Οπως κάθε καλοκαίρι λοιπόν, όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι βολιδοσκοπούν τις προθέσεις των Βαυαρών σχετικά με το μέλλον του αστεριού τους. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει κάποια κινητικότητα, με την Μπάγερν να παραμένει το φαβορί για να έχει στις τάξεις της και την επόμενη σεζόν τον καλύτερο σέντερ φορ του πλανήτη.

Βέβαια, το μυαλό του Λεβαντόφσκι βρίσκεται στις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι λοιπόν αρκετά πιθανό οποιαδήποτε εξέλιξη να δρομολογηθεί μετά τις 11 Ιουλίου. Ο Πολωνός θα περιμένει όποιες προτάσεις έρθουν ενώ είναι γνωστή η επιθυμία του κάποια στιγμή να φορέσει τα «λευκά» της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Ισπανοί θα ήθελαν να τον δουν στο δυναμικό τους αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και η Παρί έχει εκφράσει, έστω και ανεπίσημα, το ενδιαφέρον της. Για το λόγο αυτό οι Γάλλοι δίνονται ως το τρίτο φαβορί για την επόμενη ομάδα του έμπειρου επιθετικού.

Από εκεί και πέρα, ομάδες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τον θέλξουν είναι η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα, η Σίτι και η Γιουβέντους ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το δρόμο τόσων και τόσων συναδέλφων του που εγκατέλειψαν την Ευρώπη και αγωνίζονται πλέον σε κάποιο σύλλογο της Κίνας.

Τέλος, είναι γνωστό ότι στη Βεστφαλία αποτελεί διακαή πόθο η επιστροφή του Λεβαντόφσκι. Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ θέλουν πολύ να τον δουν ξανά να σκοράρει και να πανηγυρίζει μπροστά στο «Κίτρινο Τείχος» αλλά μια τέτοια απόφαση επαφίεται στο συναισθηματικό δέσιμο του Πολωνού με την πρώην ομάδα του.