Home SPORTS NEWS Αργεντινή – Βραζιλία 1-0: Ο Μέσι το έκανε, πρώτη κούπα και νέο...

Αργεντινή – Βραζιλία 1-0: Ο Μέσι το έκανε, πρώτη κούπα και νέο «Maracanazo»!

Είναι αλήθεια! Ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στο πρώτο της Copa America μετά από 28 χρόνια και κατακτά το παρθενικό του τρόπαιο μέσα στο «Μαρακανά», χάρη στο γκολ του Ντι Μαρία κόντρα στη Βραζιλία (1-0).


Ήταν αποκαμωμένος. Στο 89’ βρέθηκε τετ-α-τετ και δεν μπόρεσε να κάνει καν τελική. Το σώμα καταπονημένο, η ψυχή του εδώ και χρόνια, για όλες τις φορές που το «άγγιξε», αλλά δεν το έφερνε σπίτι. Όσους, όμως, τελικούς Copa America κι αν έχασε και με όποιον τρόπο, όση πίκρα κι αν γεύτηκε το 2014 κόντρα στη Γερμανία, έσπασε το «ρόδι» και μάλιστα στο πιο ιδανικό σενάριο. Κούπα μέσα στο «Μαρακανά», απέναντι στην οικοδέσποινα Βραζιλία. Η Αργεντινή επιστρέφει στον θρόνο της Νότιας Αμερικής μετά από 28 χρόνια, έπειτα από το 1-0 κόντρα στη Σελεσάο και ο Λιονέλ Μέσι αποκτά το μόνο είδος τροπαίου, αυτό με το εθνόσημο, που έλειπε για καιρό από τη μυθική του συλλογή.

Σε μια ματσάρα λατινοαμερικάνικης «πάστας», με «τρελά» τάκλιν, ένταση και πάθος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι φάνηκε πως το ήθελε περισσότερο και βρήκε όλους τους τρόπους για να το πάρει. Αν και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν και για τις δύο ομάδες ήταν με το σταγονόμετρο, στην πρώτη τελική και την πρώτη της επαφή στην περιοχή του Έντερσον, η Αλμπισελέστε άνοιξε το σκορ στο 22’. Ο Άνχελ Ντι Μαρία έφυγε μόνος του μετά τη μαγική μπαλιά του Ντε Πολ και την ασταθή επέμβαση του Λόντι και με σούπερ λόμπα «κρέμασε» τον κίπερ της Σίτι, για να σχηματίσει τη χαρακτηριστική καρδούλα του στους φίλους της Σελεσάο.

Κι από κει και πέρα… άμυνα. Ο Λίο γενικά έμεινε εκτός ρυθμού, αφού το ματς περιορίστηκε στις ελάχιστες στιγμές, την προσήλωση αμυντικά και το «ξύλο», εκεί όπου οι συμπαίκτες του τα πήγαν περίφημα. Στο πρώτο ημίχρονο έσκισαν το σορτσάκι του Νεϊμάρ και την κάλτσα του Πακετά με τα μαρκαρίσματά τους, στο δεύτερο «έφαγαν» κι αυτοί με τη σειρά τους και με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες παρών όπου χρειάστηκε (63’ Ριτσάρλισον, 88’ Μπαρμπόσα), η Αλμπισελέστε σφράγισε τον θρίαμβο.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Ακούνια, Οταμέντι, Ρομέρο (76’ Πετσέλα), Μοντιέλ, Παρέδες (54’ Ροντρίγκες), Ντε Πάουλ, Λο Σέλσο (63’ Ταλιαφίκο), Ντι Μαρία (79’ Παλάσιος), Μέσι, Μαρτίνες (79’ Γκονσάλες)

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Λόντι (76’ Έμερσον), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντανίλο, Κασεμίρο, Φρεντ (46’ Φιρμίνο), Πακετά (76’ Μπαρμπόσα), Εβέρτον (63’ Βινίσιους), Ριτσάρλισον, Νεϊμάρ

Πηγή:Gazzetta.gr