Home SPORTS NEWS Ολυμπιακοί χωρίς κοινό – Οριστικά χωρίς θεατές οι αγώνες στο Τόκιο

Ολυμπιακοί χωρίς κοινό – Οριστικά χωρίς θεατές οι αγώνες στο Τόκιο


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν χωρίς την παρουσία κόσμου στις εξέδρες, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία κοινού, όπως αποφάσισε η ιαπωνική κυβέρνηση μαζί με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τους οργανωτές των αγώνων, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού. Το Τόκιο έχει μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των κρουσμάτων και θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση των αγώνων.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, είπε ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να “εμποδιστεί” η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα από το Τόκιο και να γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα “πηγή” νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως.

Φυσικά η συγκεκριμένη είδηση δεν έσκασε σαν “κεραυνός εν αιθρία”, καθώς τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας το τελευταίο διάστημα έκαναν λόγο για σοβαρές σκέψεις στα μέλη της ιαπωνικής κυβέρνησης να πάρουν μια απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση. Μετά την έλευση του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στο Τόκιο, αποφασίστηκε να γίνουν οι αγώνες δίχως την παρουσία θεατών.

Ο πρόεδρος των Αγώνων Σείκο Χασιμότο, είπε ότι η κατάσταση είναι “λυπηρή” και ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, ενώ απολογήθηκε σε όσους αγόρασαν εισιτήρια.

Πηγή: sports24.gr