Home SPORTS NEWS Πανικός για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Πανικός για τους πρωταθλητές Ευρώπης


Η ανάσα μιας μαγικής βραδιάς, κατά την οποία η Εθνική ομάδα στέφθηκε χθες πρωταθλήτρια, δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη την Ιταλία. Μετά τη νίκη τους στον τελικό του EURO 2020, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι γιόρτασαν με χιλιάδες Ιταλούς που είχαν βγει στους δρόμους της Ρώμης, με παρέλαση στην πρωτεύουσα πάνω σε διώροφο λεωφορείο.

Σκαρφαλωμένοι σε ένα μπλε διώροφο λεωφορείο, με ορατή ευφορία αλλά κι επίσης ορατή κούραση, οι Ιταλοί παίκτες έτειναν το Κύπελλο προς την κατεύθυνση των οπαδών τους, οι οποίοι απαθανάτιζαν αυτήν την ιστορική στιγμή με τα κινητά τους τηλέφωνα και κυμάτιζαν ιταλικές σημαίες.

Νωρίτερα το απόγευμα, οι «ατζούρι» είχαν συμμετάσχει σε μια τελετή στο Παλάτσο Κιρινάλε, παρουσία του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, πριν μεταβούν στο Παλάτσο Κίτζι, πιο βόρεια στη Ρώμη, για να επισκεφθούν τον πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέχεια, οι παίκτες και το επιτελείο της ιταλικής ομάδας ξεκίνησαν, μέσω της οδού Ντελ Κόρσο, την επιλεγμένη διαδρομή, την ώρα που ο ενθουσιασμός των φιλάθλων βρισκόταν στο απόγειό του στην πρωτεύουσα.

Το λεωφορείο των «ατζούρι» κινήθηκε αργά μέσα από το πλήθος, με τον Μπονούτσι να βρίσκεται στην πρώτη σειρά κρατώντας το τρόπαιο μαζί με έναν διακεκριμένο καλεσμένο, τον τενίστα Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος νικήθηκε χθες στον τελικό του Wimbledon από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.