Home SPORTS NEWS Σκάνδαλο στους Ολυμπιακούς: Απολύεται ο υπεύθυνος της τελετής έναρξης – Aστειεύτηκε για...

Σκάνδαλο στους Ολυμπιακούς: Απολύεται ο υπεύθυνος της τελετής έναρξης – Aστειεύτηκε για το Oλοκαύτωμα


O υπεύθυνος για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Kentaro Kobayashi, απολύεται. Όλα ξεκίνησαν όταν κυκλοφόρησαν βίντεο στα οποία χρησιμοποιούσε το Ολοκαύτωμα για να κάνει κωμωδία. Όπως ήταν επόμενο, ήταν αδιανόητο να παραμείνει στη θέση του.

Όπως αναφέρει η Daily Beast, σε stand-up παράσταση, έπαιξε ένα «παιχνίδι». Το όνομά του; «Ας εξολοθρεύσουμε τους Εβραίους».

Η Saiko Hashimoto, Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργάνωσης των Αγώνων, δήλωσε πως μαζί με άλλα μέλη της Επιτροπής θα «επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα», ενώ όταν έμαθε για το συγκεκριμένο βίντεο – το πρωί της Τετάρτης – ανακοίνωσε πως «θα τον απολύσουμε αμέσως».


Δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο που ξεσπά στο Τόκιο. Νωρίτερα, ο συνθέτης Keigo Oyamada αποσύρθηκε από το ρόλο του στην τελετή έναρξης καθώς σε παλαιότερη συνέντευξη είχε παραδεχθεί πως έκανε bullying σε συμμαθητές του με αναπηρία. Όταν τα λεγόμενά του επανήλθαν στη δημοσιότητα, κρίθηκαν ως «απολύτως απαράδεκτα».

Το Μάρτιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης, Hiroshi Sasaki, παραιτήθηκε. Είχε παρομοιάσει την plus – sized καλλιτέχνιδα, Naomi Watanabe, με γουρούνι, αποκαλώντας την Olympig.

Το Φεβρουάριο, ο διευθυντής της Επιτροπής για τη διοργάνωση, Yoshiro Mori, αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω σεξιστικών του σχολίων. Είχε δηλώσει πως οι γυναίκες «μιλούν πολύ» και έχουν «ισχυρό αίσθημα ανταγωνισμού» στις συσκέψεις.