Home SPORTS NEWS «Βράζει» ο ιταλικός Τύπος για την πρόκριση της Αγγλίας: «Αγγλική σούπα, δύο...

«Βράζει» ο ιταλικός Τύπος για την πρόκριση της Αγγλίας: «Αγγλική σούπα, δύο μπάλες στο γήπεδο και ανύπαρκτο πέναλτι»

Ο ιταλικός Τύπος χαρακτηρίζει άδικο τον αποκλεισμό της Δανίας από την Αγγλία, τονίζοντας πως τα «Τρία Λιοντάρια» χρειάστηκαν την βοήθεια του διαιτητή για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Euro.



Ωστόσο, ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα τα Λιοντάρια επικράτησαν με 2-1 της Δανίας χάρη σε γκολ του Κέιν στην παράταση, το οποίο προήλθε από αμφισβητούμενο πέναλτι σε ανατροπή του Στέρλινγκ. Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν πως ο μεσοεπιθετικός έπεσε σχετικά εύκολα στην περιοχή και δεν ανατράπηκε μετά το μαρκάρισμα του Γένσεν. Ωστόσο, ο ρέφερι Ντάνι Μακέλι, είχε διαφορετική άποψη και μετά κι από συνεννόηση με το VAR έδειξε την άσπρη βούλα.

Μετά το τέλος του αγώνα, στήθηκε «πάρτι» στο Twitter για την πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό, ενώ ακόμα και οι Ιταλοί είναι έξαλλοι με τον τρόπο που το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport» έχει ως τίτλο στο πρωτοσέλιδο της: «Αγγλική σούπα. Δύο μπάλες στο γήπεδο και ανύπαρκτο πέναλτι».

Η «Gazzetta Dello Sport», από την πλευρά της αναφέρει: «Ας της πάρουμε το στέμμα, η Δανία τρόμαξε την Αγγλία. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ χρειάστηκε τη βοήθεια του διαιτητή για να φτάσει στον τελικό».

ita1

ita2