Home SPORTS NEWS Άφησε μηδενική ρευστότητα ο Μπαρτομέου, αύξηση 500 εκατ. στο χρέος σε μια...

Άφησε μηδενική ρευστότητα ο Μπαρτομέου, αύξηση 500 εκατ. στο χρέος σε μια τετραετία

Ο CEO της Μπαρτσελόνα, Φεράν Ρεβέρτερ, σε μια προσπάθεια της διοίκησης του Λαπόρτα να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια για την κατάσταση στην ομάδα, περίεγραψε το δράμα που άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση στο οικονομικό τοπίο.:

Η Μπαρτσελόνα δίχως τον Λιονέλ Μέσι σε μια απόλυτα μεταβατική και τρομερά δύσκολη περίοδο με τεράστιες μειώσεις μισθών και με αισθητή μείωση της ποιότητας στο ρόστερ σε αντίθεση με άλλα χρόνια, παλεύει να ορθοποδήσει.


Αυτό, ισχύει τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο οικονομικό, με τον CEO του κλαμπ, Φεράν Ρεβερτέρ, να μιλάει δημόσια για όσα παρέλαβε η νέα διοίκηση του Λαπόρτα στον σύλλογο.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για τις απώλειες ύψους 481 εκατ.ευρώ, ειπώθηκε:

«Βρήκαμε μηδενική ρευστότητα και δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε υποχρεώσεις. Το χρέος και οι διακανονισμοί έφταναν στα 1,3 δισεκατομμύρια. Υπήρχαν εκπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, στη Λίγκα, στην UEFA και όλα αυτά οδήγησαν στον περιορισμό των μεταγραφών. Από τον Απρίλη και μετά δεν μπορούσε να λειτουργήσει ο σύλλογος, δεν υπήρχε έλεγχος.

Κατά την περίοδο 2016-2020, τα έσοδα αύξηθηκαν κατά 30%, όμως τα έξοδα έφτασαν στο 55%. Όταν η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να εφαρμόσει το πλάνο Espai Barca (σ.σ. Ανακατασκευή στο προπονητικό κέντρο και το γήπεδο Johan Cruyff), ήδη χάνονταν χρήματα…

Δίχως τις αποφάσεις που πήραμε, οι μισθοί θα έφταναν στο 108% από τα έσοδα που θα είχαμε! Σε τέσσερα χρόνια, μονάχα τέσσερις ποδοσφαιριστές αύξησαν κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ τα έξοδα για τους μισθούς. Ξεπερνούσαν τα 300 εκατομμύρια ανά έτος μονάχα τέσσερις παίκτες!

Το χρέος του κλαμπ από το 2017 έως και το 2021 αυξήθηκε κατά 500 εκατομμύρια. Δεν υπήρχε κανένα πλάνο στα οικονομικά. Η προηγούμενη διοίκηση αγόραζε παίκτες δίχως να μπορεί να ξέρει αν θα μπορούσε να τους πληρώσει! Την ημέρα που είχε αποκτηθεί ο Γριεζμάν κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε τίποτα και γι’ αυτό έψαξαν και το θέμα του δανεισμού. Ο Κουτίνιο είναι μια περίπτωση κόστους 120 εκατομμυρίων.

Ο κορονοϊός οδήγησε σε ζημιά 43 εκατομμυρίων τη σεζόν 2019-2020 και άλλα 65 εκατομμύρια μέσα στους εννέα μήνες του 2021.

Έχουμε καταφέρει με το πλάνο μας να μειώσουμε κατά 155 εκατομμύρια τους μισθούς. Όλη η κατάσταση επηρέασε και την περίπτωση του Μέσι αφού μαθαίναμε μέρα με τη μέρα όσα καταστροφικά άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση».