Home SPORTS NEWS Ένα Clasico στον αστερισμό της νέας εποχής

Ένα Clasico στον αστερισμό της νέας εποχής


Το απόλυτο ντέρμπι. Η μάχη δυο κόσμων, η αέναη σύγκρουση ανάμεσα σε δυο διαφορετικές κουλτούρες βρίσκεται και πάλι προ των πυλών. Αυτή τη φορά όμως το El Clasico δεν έχει την λάμψη του πρόσφατου παρελθόντος. Η αυλαία της θρυλικής εποχής «Μέσι εναντίον Ρονάλντο» έπεσε οριστικά με την φυγή του Αργεντινού από την Μπαρτσελόνα και το μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη έγινε αμέσως φτωχότερο. Το τέλος όμως κάθε εποχής διαδέχεται μια νέα. Και τα πρώτα δείγματα για τους καινούριους πρωταγωνιστές, για τους εκκολαπτόμενους αστέρες που δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν στα χέρια τους τη σκυτάλη βρίσκονται ήδη εδώ.

Στη Μπλαουγκράνα γωνία φιγουράρει το όνομα του 18χρονου, Ανσού Φατί. Ενός έφηβου «φαινομένου» που με το καλημέρα ανάγκασε άπαντες να τον βαπτίσουν διάδοχο του Λιονέλ Μέσι. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη με τον νεαρό άσο να αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τους μεγαλύτερους δαίμονες στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ Μαδρίτης βλέπει τα 45 εκατομμύρια που δαπάνησε το καλοκαίρι του 2019 για να φέρει έναν άγνωστο πιτσιρικά από την Βραζιλία να πιάνουν επιτέλους τόπο. Ο Βινίσιους μπορεί να αποθεώθηκε, να λοιδορήθηκε, να απαξιώθηκε και να έγινε ξανά σύνθημα στα χείλη των Μαδριλένων σε έναν φαύλο κύκλο, όμως καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής του στη Μαδρίτη αποτελούσε τη μεγάλη ελπίδα. Έστω και τον κρυφό πόθο για μερικούς που ήλπιζαν πως η στιγμή της απογείωσης νομοτελειακά θα ερχόταν, όμως δεν τολμούσαν να το εκφράσουν βλέποντας τις απογοητευτικές εμφανίσεις του στο χορτάρι.