Home SPORTS NEWS Η νεότερη μεταγραφή της Άρσεναλ – Ο 5χρονος Ζαΐν Αλί Σαλμάν (βίντεο)

Η νεότερη μεταγραφή της Άρσεναλ – Ο 5χρονος Ζαΐν Αλί Σαλμάν (βίντεο)


Ο Ζαΐν Αλί Σαλμάν έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που απέκτησε ποτέ η ακαδημία των «κανονιέρηδων».

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι ακαδημίες των ομάδων είναι το Α και το Ω ενός συλλόγου με φιλοδοξίες, καθώς από τα «φυτώριά» του κάποιοι από τους παίκτες είτε θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα είτε θα πωληθούν.

Οι ακαδημίες συνηθίζουν να κάνουν και μεταγραφές, όμως η περίπτωση του Ζαΐν Αλί Σαλμάν, ο οποίος αποκτήθηκε από την ακαδημία της Άρσεναλ, σαφώς και είναι πρωτόγνωρη λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας.

Τι είδαν σε ένα παιδάκι

Η ερώτηση προκύπτει αβίαστα για ένα παιδί του νηπιαγωγείου, για το τι ήταν αυτό που είδαν και έκανε τους ανθρώπους των Λονδρέζων να αποκτήσουν έναν μπόμπιρα.

Σύμφωνα με το BBC ο μικρός Ζαΐν μπήκε στο «μάτι» των «κανονιέρηδων» επειδή σταθερά ξεχώριζε πολύ από παίκτες μεγαλύτερους από αυτόν, από 7 έως 9 ετών.«Προφανώς, τον βάλαμε στο ηλικιακό του γκρουπ μαζί με 4χρονα, 5χρονα και 6χρονα και ξεχώρισε σαν τη μύγα μες στο γάλα» εξήγησε ο Όστιν Σκόφιλντ, προπονητής του Ζαΐν στην First Touch Football Academy.

«Το παιδί κάνει κάτι που δεν έπρεπε να κάνει» δηλώνει με θαυμασμό ο Στίβεν Ντινς, σκάουτ στην Άρσεναλ.

«Ο τρόπος που κλωτσάει την μπάλα… απλά για την ηλικία του έμοιαζε πολύ καλός. Οπότε πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου και μου είπε “Κοίτα, είναι τεσσάρων” και του απάντησα “αποκλείεται, δεν είναι. Δεν μπορεί να είναι σε παιδικό σταθμό, πρέπει να μιλήσω στους γονείς του”» πρόσθεσε ο Ντινς.

«Και έτσι φτάσαμε εδώ. Τον έφερα σε κάποιες προπονήσεις και τα κάνει όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο, δεν ήταν ότι τα έκανε μια φορά. Τα κάνει με συνέπεια» σχολίασε ο σκάουτ της αγγλικής ομάδας.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο μικρός Ζαΐν, που πριν από λίγες μέρες έκλεισε τα πέντε, ξεχώρισε από όταν γεννήθηκε, καθώς από μωρό είχε «απίστευτη ισορροπία».

Η Άρσεναλ δεν είναι ο μόνος σύλλογος που έχει «μύτη» στο να εντοπίζει μελλοντικούς σούπερ σταρ. Ο Ζαΐν, που πρόσφατα έκλεισε τα πέντε, είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες, όμως ο ίδιος παραμένει αφοσιωμένος στους «κανονιέρηδες», στην «αγαπημένη του ομάδα», όπως λέει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zayn Ali (@zaynalisalman)