Home SPORTS NEWS Νίκησε την Αίγυπτο η Νιγηρία – Δεν αγωνίστηκε ο Ουζόχο

Νίκησε την Αίγυπτο η Νιγηρία – Δεν αγωνίστηκε ο Ουζόχο


Ενα πανέμορφο γκολ του Κελέτσι Ιχεανάτσο με τη συμπλήρωση του ημιώρου έκρινε το μεγάλο παιχνίδι της Νιγηρίας απέναντι στην Αίγυπτο, με τους σούπερ αετούς να επικρατούν με 1-0 και να κάνουν δυνατό ξεκίνημα στο φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Το πολυαναμενόμενο και πολυδιαφημισμένο ματς της 1ης αγωνιστικής του Άφρικα Καπ που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης (11/1) στην Γκαρούα, βρήκε θριαμβεύτρια την Νιγηρία και χαμένη την Αίγυπτο.

Οι σούπερ αετοί (έμεινε στον πάγκο ο Φράνσις Ουζόχ) ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στους Φαραώ και επιβραβεύτηκαν στο φινάλε, που τους βρήκε να επικρατούν με 1-0 και να κάνουν άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Σκόρερ του μοναδικού γκολ του ντέρμπι ήταν ο Κελέτσι Ιχεανάτσο, με ωραίο σταμάτημα της μπάλας και εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ελ Σενάουι.

Η ομάδα του Ογκουστίν Εγκουαβόν κυριάρχησε, ειδικά από τη στιγμή που μπήκε μπροστά στο σκορ και είχε και άλλες καλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ, με την Αίγυπτο από την πλευρά της να εμφανίζεται κατώτερη του αναμενομένου και να έχει μόνο μία μεγάλη ευκαιρία στο ματς με το μεγάλο αστέρι της, Μοχάμεντ Σαλάχ, όπου νικήθηκε ωστόσο από τον κίπερ της Νιγηρίας Οκόγε στο 70ο λεπτό.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Οκόγε, Αϊνά, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο (79′ Ατζάγι), Σανούσι, Ιχεανάτσο (80′ Νουακάλι), Εντίντι, Αγιοντέλε Αρίμπο, Τσουκουέζε (72′ Ετζούκε), Αγουονίγι (72′ Σαντίκ), Σάιμον (90′ Ιγουόμπι)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Σενάουι, Φατί, Ελ Γουένς (90′ Σερίφ), Χεγκάζι, Ελ Φοτούχ (46′ Ασράφ), Ελνένι, Μοχάμεντ (58′ Σομπί), Ταουφίκ (11′ Αμπντέλ Μονέμ), Σαλάχ, Μαρμούς, Τρεζεγκέτ (58′ Ζίζο)