Home SPORTS NEWS Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έβαλε τέλος στη συνεργασία της με την Aeroflot λόγω της...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έβαλε τέλος στη συνεργασία της με την Aeroflot λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία

Την απόφασή της να διακόψει οριστικά κάθε δεσμό με την ρωσική εταιρία Aeroflot που ήταν εκ των χορηγών της, έπειτα από την άγρια εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή (25/2) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Η ρωσική επέλαση στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ταυτόχρονα η παγκόσμια αθλητική οικογένεια προσπαθεί να δείξει με κάθε τρόπο τον αποτροπιασμό της για την επιλογή του Βλάντιμιρ Πούτιν να επιτεθεί σε γειτονική χώρα αλλά και τη στήριξή της προς τους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς.

Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί ήταν οι σύλλογοι που αποφάσισαν να διακόψουν συνεργασίες με χορηγούς από την Ρωσία ως έναν τρόπο αντίδρασης και διαμαρτυρίας αλλά και σεβασμού προς έναν λαό που καταδιώκεται, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

 

Μετά από χρόνια συνεργασίας με την Aeroflot, η διοίκηση των κόκκινων διαβόλων στάθμισε τα δεδομένα και ακούγοντας και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, να ανακοινώνει πως τα αεροπλάνα της κρατικής ρωσικής εταιρίας απαγορεύονται να προσγειώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, πήρε την απόφαση να κόψει τους δεσμούς

“Μετά από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ουκρανία, διακόπτουμε τη χορηγική συνεργασία μας με την Aeroflot. Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες των οπαδών μας σε όλο τον κόσμο και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας σε όσους επηρεάστηκαν”, αναφέρει η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ.

Σημειώνεται πως η Γιουνάιτεντ είχε συνάψει συμφωνία με την Aeroflot για να γίνει χορηγός της το 2013 και το 2017 οι δύο πλευρές είχαν προχωρήσει σε επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2023, με τα αγγλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως η εν λόγω συμφωνία απέφερε συνολικά το ποσό των 40 εκατομμυρίων λιρών στους κόκκινους διαβόλους.

Πηγή:sport24.gr