Home SPORTS NEWS Η FIFA ανακοινώνει νέες συνεργασίες για ποδοσφαιρικά videogames μετά το διαζύγιο με...

Η FIFA ανακοινώνει νέες συνεργασίες για ποδοσφαιρικά videogames μετά το διαζύγιο με την EA Sports


Η διακοπή της συνεργασίας EA Sports και FIFA υριάρχησε στην ειδησεογραφία των τελευταίων ωρών και η γνωστή εκδότρια εταιρεία αποκάλυψε την πρόθεσή της να μην ανανεώσει τη συνεργασία με την Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τα επόμενα ποδοσφαιρικά της games.

H πλευρά της FIFA δεν έμεινε άπραγη και ο πρόεδρός της, Τζιάνι Ινφαντίντο, τοποθετήθηκε και ανέφερε πως «το μοναδικό αυθεντικό, πραγματικό game που θα έχει το όνομα της FIFA στον τίτλο του θα είναι το καλύτερο που θα υπάρχει για τους gamers και τους φίλους του ποδοσφαίρου. Τα FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26 κτλ θα είναι εδώ και θα παραμείνουν τα καλύτερα παιχνίδια».

Ακόμη, σημείωσε πως η Ομοσπονδία συνεργάζεται ήδη με διάφορες ομάδες ανάπτυξης και εκδότες για να δημιουργηθεί ένα νέο ποδοσφαιρικό game στα επίπεδα εξομοίωσης που προσφέρει το FIFA, με στόχο να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Κάποια πρώτα παιχνίδια -που δεν θα φτάνουν σε αυτά τα επίπεδα παραγωγής- αναμένεται να κυκλοφορήσουν από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κι έπειτα. To πρώτο από αυτά θα έχει θέμα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του Κατάρ, ενώ θα ακολουθήσουν και λίγο αργότερα κάποια projects εικονικής πραγματικότητας.