Home SPORTS NEWS Αγγλία: Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα σε οπαδούς που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα...

Αγγλία: Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα σε οπαδούς που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα μίσους στο διαδίκτυο

Με ban από τα γήπεδα κινδυνεύουν οπαδοί που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα μίσους στο Διαδίκτυο που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.


Με βαρύτατη τιμωρία θα έρχονται αντιμέτωποι πλέον οι οπαδοί που προβαίνουν σε ρατσιστικές επιθέσεις μέσω social media στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν καταδικαστεί για έγκλημα μίσους στο Διαδίκτυο που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, πιθανότατα να τιμωρηθούν με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη (29/6) η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος της Βρετανίας (CPS).

Τα βρετανικά δικαστήρια μπορούσαν προηγουμένως να εκδίδουν μόνο τις αποκαλούμενες απαγορευτικές εντολές ποδοσφαίρου για αδικήματα κατά πρόσωπο. Το CPS, ωστόσο, είπε ότι θα είναι πλέον σε θέση να ζητήσει από τα δικαστήρια αυστηρότερες ποινές για τους υποστηρικτές που «με πρόθεση συμπεριφορά μίσους», συμπεριλαμβανομένης της ρατσιστικής κακοποίησης.

«Οι νέες νομικές διατάξεις θα επιτρέψουν την έκδοσης εντολών απαγόρευσης εισόδου για κακοποίηση που περιλαμβάνει φυλετική ή άλλη εχθρότητα μίσους που εμφανίζεται στο διαδίκτυο», ανέφερε η CPS σε δήλωση.

Το CPS ανέφερε ότι τα εγκλήματα μίσους που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, είχαν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Πρόσθεσε ότι οι ενημερωμένες οδηγίες του θα πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις όπου είναι δυνατή η έκδοση εντολών απαγόρευσης εισόδου!

«Στο CPS, διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση αυτών των εγκλημάτων και στο να κάνουμε το εθνικό μας άθλημα συμπεριληπτικό, χωρίς αποκλεισμούς και ασφαλές για παρακολούθηση. Δεν υπάρχει χώρος για μίσος στο ποδόσφαιρο. Το έγκλημα μίσους μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο στα θύματα».

Πηγή:Gazzetta.gr