Home SPORTS NEWS Finalissima 2022: Ιταλία και Αργεντινή διεκδικούν τo Διηπειρωτικό Κύπελλο στο Γουέμπλεϊ

Finalissima 2022: Ιταλία και Αργεντινή διεκδικούν τo Διηπειρωτικό Κύπελλο στο Γουέμπλεϊ


Ιταλία και Αργεντινή διασταυρώνουν απόψε στις 21:45 τα ξίφη τους στο «Φιναλίσιμα 2022». Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση που διοργανώνουν UEFA και CONMEBOL, οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες Ευρώπης και Νότιας Αμερικής αντίστοιχα. Ο αγώνα θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ» σήμερα 1η Ιουνίου.

Ιταλία εναντίον Αργεντινής. Πρωταθλητές Ευρώπης εναντίον πρωταθλητών Νότιας Αμερικής θα παλέψουν για τρόπαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν το ενενηντάλεπτο ολοκληρωθεί χωρίς νικήτρια, τότε θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2021 η «σκουάντρα ατζούρα» στέφθηκε πρωταθλήτρια στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στη διοργανώτρια Αγγλία.

Η Αργεντινή, από την άλλη πλευρά, κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα πέρσι το καλοκαίρι.

Ο τελικός θα διεξαχθεί μπροστά σε 86.000 φιλάθλους και η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε επίσης τη διάθεση των εισιτηρίων για το μεγάλο παιχνίδι.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω αναμέτρηση αποτελεί προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα σε UEFA και CONMEBOL, η οποία προβλέπει επίσης και την είσοδο ομάδων από τη Νότια Αμερική στο Πρωτάθλημα Εθνών.

Το αποψινό παιχνίδι ξυπνάει μνήμες από το 1985 και το 1993 όταν οι πρωταθλήτριες Ευρώπης και Νότιας Αμερικής είχαν τεθεί αντιμέτωπες. Η διοργάνωση τότε ονομαζόταν Ευρωπαϊκό / Νοτιοαμερικανικό Κύπελλο Εθνών.

Συγκεκριμένα, το 1985 η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία και η πρωταθλήτρια της Νότιας Αμερικής, Ουρουγουάη, τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού. Η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης και κατέκτησε το τρόπαιο.

Από κει και πέρα, το 1993 η πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Αργεντινή, επικράτησε της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Δανίας, με 5-4 στα πέναλτι (1-1). Ο αγώνας έγινε στο «Εστάντιο Χοσέ Μαρία Μινέγια» του Μαρ ντελ Πλάτα στην Αργεντινή.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, επιβεβαίωσε ότι ο Τζόρτζιο Κιελίνι θα παίξει τον 117ο και τελευταίο αγώνα του με τη «σκουάντρα ατζούρα» κόντρα στην Αργεντινή. Ο Μαντσίνι θα προσφέρει την ευκαιρία στον εμβληματικό αρχηγό της ιταλικής ομάδας να πει ένα «αντίο» με τον τρόπο που του αξίζει.

«Έκανε την επιλογή του και οι επιλογές πρέπει να γίνονται σεβαστές. Θα μιλήσω μαζί του για να τον ευχαριστήσω, είναι φυσιολογικό να ακολουθήσει άλλη διαδρομή», σχολίασε ο Μαντσίνι σε συνέντευξη Τύπου κατά την έναρξη της προετοιμασίας των «ατζούρι».

Ο 37χρονος Κιελίνι ανακοίνωσε προ εβδομάδων την αποχώρησή του από τη Γιουβέντους και τη διεθνή του απόσυρση στο τέλος της φετινής σεζόν. Ο εμβληματικός αρχηγός θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο MLS των ΗΠΑ.

Τέλος, διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Χιλιανός Πιέρο Μάζα με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Κρίστιαν Σίμαν και Κλαούντιο Ρίος. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ισπανός Χεσούς Γκιλ Μανθάνο. Ο Ισπανός Αλεχάντρο Ερνάντεθ Ερνάντεθ θα είναι στο VAR με τους Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία) και Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία) στο AVAR.