Home SPORTS NEWS Η Γουότφορντ ακύρωσε φιλικό με το Κατάρ μετά τις αντιδράσεις των οπαδών...

Η Γουότφορντ ακύρωσε φιλικό με το Κατάρ μετά τις αντιδράσεις των οπαδών της


Γουότφορντ ακύρωσε έναν φιλικό αγώνα με την εθνική ομάδα του Κατάρ, αφού δύο σύνδεσμοι οπαδών εξέφρασαν την αντίθεσή τους λόγω του ιστορικού καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα του Κόλπου.
Με την αντίδραση τους τα δύο κλαμπ οπαδών της Γουότφορντ κατάφεραν να ακυρωθεί το φιλικό που είχε προγραμματίσει η ομάδα τους με την Εθνική ομάδα του Κατάρ. Συγκεκριμένα οι Women of Watford (WOW) και οι Proud Hornets είχαν προτρέψει τον σύλλογο να δείξει την υποστήριξη του για «όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την LGBT+ κοινότητα και τα δικαιώματα των γυναικών» στο παιχνίδι και έτσι οι άνθρωποι του συλλόγου ακύρωσαν τον φιλικό αγώνα.

«Το παιχνίδι δεν οριστικοποιήθηκε ποτέ και έγινε ξεκάθαρο ότι ήταν ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να γίνει. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα αναθεωρήθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας σε δήλωσή του.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κατάρ (QFA) δήλωσε ότι έλαβε αρκετές προσφορές από ευρωπαϊκούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένης της Γουότφορντ, για να παίξει φιλικούς αγώνες. «Αφού μελετήσαμε τις προσφορές… επιλέξαμε μερικά φιλικά παιχνίδια με διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες και η Γουότφορντ δεν ήταν μεταξύ αυτών των αγώνων που θα παίξει η ομάδα», ανέφερε η QFA.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην χώρα που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, το Κατάρ.

Sustainability Hackathon από την Lidl Ελλάς: Στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο
«WOW και Proud Hornets είναι ενθουσιασμένοι που η Γουότφορντ άκουσε τις ανησυχίες μας και ακύρωσε το παιχνίδι με το Κατάρ» ανέφεραν οι δύο δύο σύνδεσμοι οπαδών σε κοινή δήλωση στο Twitter. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας με τον σύλλογο για όλα τα θέματα ισότητας, διαφορετικότητας και ένταξης».

Πηγή:sdna.gr