Home SPORTS NEWS Ιμπραΐμοβιτς: Η δίαιτα του Σουηδού, τί τρώει και τί αποφεύγει αυστηρά

Ιμπραΐμοβιτς: Η δίαιτα του Σουηδού, τί τρώει και τί αποφεύγει αυστηρά

Στα 41 του αισίως ο «Ίμπρα» παραμένει σε φόρμα ακολουθώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής.

Εν αναμονή της τελευταίας (;) σεζόν του στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Μίλαν, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ακολουθεί μια πολύ αυστηρή δίαιτα προκειμένου να διατηρείται στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Οι βασικές αρχές της διατροφής του είναι: λευκά κρέατα, βοδινό κρέας στον ατμό, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όχι κατεψυγμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του παγωτού, χωρίς ζυμαρικά, με σπάνιες εξαιρέσεις. Παίρνει τους υδατάνθρακες που χρειάζεται στο διατροφικό του πρόγραμμα από δημητριακά.


Έχοντας εξαλείψει τα επεξεργασμένα σάκχαρα εντελώς, ο Ίμπρα είναι επίσης πολύ προσεκτικός στις μερίδες. Φαίνεται να ζυγίζει κάθε τρόφιμο, να μετράει τις ποσότητες με ακριβές γραμμάρια και να βασίζεται σε έναν ακριβή αλγόριθμο. Σίγουρα, δεν αφήνει τον εαυτό του να δελεαστεί από τις… λιγούρες. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στη διατροφή του, κι αυτές είναι το καλοκαίρι και μετά τους αγώνες. Για αυτόν η πίτσα είναι έπαθλο και επιτρέπει στον εαυτό του ένα cheat meal μια φορά τη βδομάδα. Αλλά, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, δεν το παρακάνει με τηγανητά, επιδόρπια και καρυκεύματα.

Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι επίσης πολύ προσεκτικός στην ποιότητα των πραγμάτων που τρώει και προτιμά φρέσκα και εποχιακά προϊόντα. Λέγεται (η ιστορία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ αλλά ούτε και διαψεύστηκε) ότι όταν έφτασε στην Παρί Σεν Ζερμέν παραπονέθηκε άσχημα για την απουσία φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Από τότε ο μάγειρας των Παριζιάνων άρχισε να συχνάζει στους πάγκους της αγοράς του Saint Germain en Laye, για να αγοράζει τα προϊόντα που ήθελε ο Σουηδός. Όλη η ομάδα επωφελήθηκε από αυτό.

Τους τελευταίους μήνες ο Ζλάταν παραδέχτηκε ότι δεν του είναι εύκολο να χάσει βάρος. Ο λόγος; Πάρα πολλοί μύες: «Ζυγίζω 102 κιλά, αλλά έχω μόνο 8% λίπος, οπότε η απώλεια βάρους είναι πραγματικά δύσκολη για μένα». Στα 41 του έχει τη φυσική δομή ενός άνδρα τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερου: αυτό είναι το μυστικό της αγωνιστικής του μακροζωίας!

Πηγή:Gazzetta.gr