Home SPORTS NEWS Μουντιάλ: Με 11 χρόνια φυλάκιση κινδυνεύει όποιος κυματίσει σημαία ΛΟΑΤΚΙ+ στο Κατάρ

Μουντιάλ: Με 11 χρόνια φυλάκιση κινδυνεύει όποιος κυματίσει σημαία ΛΟΑΤΚΙ+ στο Κατάρ

Το σύμβολο της κοινότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ δεν θα είναι αποδεκτό κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Απαγορεύσεων συνέχεια από τους διοργανωτές του προσεχούς Μουντιάλ στο Κατάρ που είναι προγραμματισμένο μεταξύ 21 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Μετά την απόφαση της Ανώτατης Επιτροπής ότι το περιστασιακό σεξ θα διώκεται ποινικά, δεδομένου ότι «το Κατάρ είναι μια συντηρητική χώρα και οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού», τώρα έφτασε μια άλλη αρκετά σημαντική είδηση.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκυρης εφημερίδας «El Mundo», ένας από τους επίσημους εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής – Νασέρ Αλ Κατέρ – είπε ότι η σημαία του ουράνιου τόξου, το σύμβολο δηλαδή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας θα απαγορευτεί από τα στάδια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για όσους παραβιάσουν αυτόν τον κανόνα, οι ποινές θα είναι πολύ αυστηρές: «Όποιος φέρει και κυματίζει τη σημαία του ουράνιου τόξου στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα συλληφθεί και θα δικαστεί και η ποινή φυλάκισης θα κυμαίνεται από επτά έως έντεκα χρόνια». Ο λόγος για αυτήν την επιλογή αφορά τη θρησκευτική μήτρα της κυβέρνησης του Εμιράτου: «Το Κατάρ είναι μια ισλαμική χώρα, και ως εκ τούτου η θρησκεία, οι πεποιθήσεις και ο πολιτισμός του πρέπει να γίνονται σεβαστά από όσους φιλοξενούνται εδώ».

Στο Κατάρ – μια χώρα όπου ισχύει ο ισλαμικός νόμος – η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα, και επομένως ακόμη και η εμφάνιση του παγκόσμιου συμβόλου της κοινότητας γίνεται αυτόματα ποινικό αδίκημα. Αναμένουμε τις πιθανές αντιδράσεις της FIFA, των άλλων θεσμών και ιδίως των φιλάθλων μετά και αυτή την παράλογη απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης. θα έχει ενδιαφέρον να κατανοήσουμε την αντίδραση και την απάντηση της FIFA, καθώς και των άλλων θεσμών και των ίδιων των φιλάθλων, σε αυτήν την παράλογη απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης.

Πηγή:Gazzetta.gr