Home SPORTS NEWS Νέα μπλεξίματα για τον Ετό: 22 μήνες φυλάκιση για φοροδιαφυγή

Νέα μπλεξίματα για τον Ετό: 22 μήνες φυλάκιση για φοροδιαφυγή

Ο Σαμουέλ Ετό τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης (με αναστολή) 22 μηνών για φοροδιαφυγή.


Νέα μπλεξίματα με τις αρχές για τον Σαμουέλ Ετό! Λίγες εβδομάδες μετά τα όσα είχαν γίνει γνωστά σχετικά με την κόρη που δεν αναγνωρίζει, ο Καμερουνέζος βετεράνος ποδοσφαιριστής και νυν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή.

Ο λόγος είναι πως ο Ετό σύμφωνα με το δικαστήριο της Βαρκελώνης είχε φοροδιαφύγει και είχε κρύψει από το δημόσιο ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ μεταξύ του 2006 και του 2009.

Στην κατάθεσή του στο Ποινικό Δικαστήριο με αριθμό 11 της Βαρκελώνης, ο Ετό παραδέχτηκε την απάτη, αλλά κατηγόρησε τον Μεσαγές, τον οποίο ανέκαθεν χαρακτήριζε ως «δεύτερο πατέρα».

Ο πρώην Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην εκπροσώπου του για φερόμενα αδικήματα απάτης και υπεξαίρεσης κατά τη διαχείριση των περιουσιακών του στοιχείων, θέμα που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της έρευνας.

«Αναγνωρίζω τα γεγονότα και θα πληρώσω, αλλά να καταλάβετε ότι ήμουν παιδί τότε και ότι έκανα πάντα αυτό που μου ζητούσε ο πατέρας μου», είπε ο Σάμουελ Ετό.

Ο Μεσαγές από την πλευρά του προτίμησε να μην καταθέσει, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, Χεσούς Λάστρε, διαχειριστής μιας από τις εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν στην απάτη, αθωώθηκε.

Πηγή:sport-fm.gr