Home SPORTS NEWS Παρί Σεν Ζερμέν: Επιστράτευσε γεράκια για να προστατέψει τον χλοοτάπητα του «Παρκ...

Παρί Σεν Ζερμέν: Επιστράτευσε γεράκια για να προστατέψει τον χλοοτάπητα του «Παρκ ντε Πρενς»

Προκειμένου να προστατεύσει καλύτερα το γκαζόν του Parc des Princes, ο επικεφαλής κηπουρός της Παρί Σεν Ζερμέν επιστράτευσε ένα γεράκι.

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο επικεφαλής κηπουρός της Παρί Σεν Ζερμέν, Jonathan Calderwood, κάλεσε τον Christophe Puzin να προστατεύσει το γρασίδι του γηπέδου της ομάδας που θέλει να διατηρήσει την ιδιότητά του ως το πιο όμορφο στην Ευρώπη.


Η αποστολή του γερακιού: να εμποδίσει πουλιά όπως τα περιστέρια (πολλά στο Παρίσι) να προσγειωθούν στο γρασίδι και να φάνε τους σπόρους που έχουν σπαρθεί πρόσφατα.

Από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, τρία γεράκια εναλλάσσονται κάθε μέρα από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου με τρεις καρακάξες ένα είδος που ζει μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μόλις ένα ανεπιθύμητο πουλί πλησιάζει το γκαζόν, ένα από τα αρπακτικά πουλιά στέλνεται να επιτεθεί και να τρομάξει το πουλί. Αυτή η αποστολή πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή.

Συνηθισμένη στα στάδια της Γαλλίας αλλά και μεγάλα γεγονότα όπως το Φεστιβάλ των Καννών, η εταιρεία του Christophe Puzin, με έδρα το Drôme, είναι πλέον γνωστή για αυτό το είδος τις υπηρεσίες.

 

Πηγή:gazzetta.gr