Home SPORTS NEWS Βίσλα Κρακοβίας: Χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να ζητήσει συγγνώμη από τους οπαδούς...

Βίσλα Κρακοβίας: Χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να ζητήσει συγγνώμη από τους οπαδούς της

Η πολύπαθη πολωνική ομάδα που υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας, είχε ατυχώς, ρωτήσει τους οπαδούς της πόσο θα πλήρωναν για έναν εισιτήριο, και η μόνη που βρήκε το θάρρος να απολογηθεί μετά την οργή ήταν μια… ανύπαρκτη γυναίκα.

Ο Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι το 2020 ενόσω αγωνιζόταν για την Βίσλα Κρακοβίας, αγόρασε παράλληλα τις μετοχές της για να την σώσει από την κακή οικονομική της κατάσταση. Η ηγεσία του δεν αποδείχθηκε αρκετή φέτος, με την ομάδα να τερματίζει προτελευταία και μετά από 26 χρόνια παρουσίας στην Ekstraklasa και να υποβιβάζεται.


Η ομάδα -γνωστή για τους θερμόαιμος και θερμοκέφαλους οπαδούς της- είχε την ιδέα να διενεργήσει μια δημοσκόπηση μέσω των επίσημων καναλιών της, όπου ρωτούσε τους υποστηρικτές του κλαμπ πόσα χρήματα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για να δουν την Βίσλα στο γήπεδο, προτείνοντας παράλληλα, τα εισιτήρια να διατηρηθούν στην ίδια τιμή παρά τον υποβιβασμό! Το επιχείρημα ήταν, πως αν ήθελαν να ξαναδούν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία σε χρόνο μηδέν, θα πρέπει να πληρώσουν σαν να ήταν ήδη εκεί!

Ναι ωραία, οι οπαδοί της δεν το πήραν με πολύ καλό μάτι, αντέδρασαν κι έτσι έπρεπε να βγει κάποιος από τον σύλλογο να απολογηθεί. Μάλλον ουδείς ήθελε να πάρει την ευθύνη για την ιδέα κι ως εκ τούτου να αναλάβει να ζητήσει και συγγνώμη κι έτσι επιστρατεύθηκε η «Kasia». H «Kasia» είναι ένα είδος ομιλητή που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, είναι δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης και ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να επικοινωνήσει απευθείας μέσω βίντεο με τους οπαδούς για να ζητήσει συγγνώμη.

«Γεια, είμαι η Kasia έρχομαι απευθείας από τον Άρη και τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω πώς να ερμηνεύω τη διάθεση των ποδοσφαιρόφιλων. Μερικές φορές το κάνω καλά, κι άλλες κάνω ανόητα πράγματα. Σας εγγυώμαι ότι τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν θα έχουν ελκυστικές τιμές για εσάς. Σύντομα θα έχετε νέες πληροφορίες. Εντωμεταξύ σας υπόσχομαι ότι θα βελτιωθώ».