Home SPORTS NEWS Μουντιάλ 2022: Πόσα χρήματα θα πάρει ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Μουντιάλ 2022: Πόσα χρήματα θα πάρει ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Εκτός από την ηθική ικανοποίηση και τον στόχο κάθε ομάδας να εκπροσωπήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το έθνος της, υπάρχει για τις χώρες ένα απτό όφελος από την επιτυχία στο Μουντιάλ.


Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι ξανά γενναιόδωρη όσον αφορά στο χρηματικό έπαθλο του νικητή του Μουντιάλ διαθέτοντας συνολικά 440 εκατομμύρια δολάρια. Ένα ποσό αυξημένο 40 εκατ. σε σύγκριση με το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018. Ακόμα πιο πίσω, το 2014, το αντίστοιχο έπαθλο ήταν 358 εκατομμύρια.

Η FIFA επιβεβαίωσε τον Απρίλιο του 2022 ότι οι πρωταθλητές του Παγκόσμιου του Κατάρ θα λάβουν χρηματικό έπαθλο-ρεκόρ 42 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για μια αύξηση 4 εκατομμυρίων σε σύγκριση με το 2018 και συνεχίζει μια ανοδική τάση τα τελευταία 40 χρόνια.
Πριν από το 2006, οι ομάδες που κέρδισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν πήραν ποτέ περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, με την πρωταθλήτρια Ιταλία του 1982 να κερδίζει «μόνο» περίπου 2,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η FIFA επιτρέπει σε κάθε ομάδα να αποφασίσει τι μερίδιο θα λάβουν οι παίκτες. Σύμφωνα με αναφορές η Αυστραλία θα δώσει σε κάθε παίκτη της 226.000 δολάρια Αυστραλίας με επιπλέον 290.000 που θα δοθούν εάν φτάσουν στα νοκ άουτ. Άλλα έθνη είναι πιθανό να προσφέρουν λίγο περισσότερο ή λιγότερο από αυτό το ποσό στους παίκτες τους, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της κάθε ομοσπονδίας.

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι παίκτες της Γερμανίας αν κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022;

Η Γερμανία μπορεί να μην συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Μουντιάλ αλλά η ομάδα του Χάνσι Φλικ, έχει καλό λόγο για στοχεύσει στο τρόπαιο. Το Κατάρ 2022 αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για την «Die Mannschaft» να κερδίσει τον πέμπτο της παγκόσμιο και να ισοφαρίσει το ρεκόρ, που κατέχει η Βραζιλία. Βέβαια πολλά έχουν αλλάξει από τότε που η Γερμανία στέφθηκε για τελευταία φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2014. Δεν πέρασε καν από τη φάση των ομίλων στην τελευταία διοργάνωση στη Ρωσία το 2018, και θα πρέπει να παλέψουν σκληρά αν θέλουν να προκριθούν από έναν όμιλο που να βγουν από περιλαμβάνει τις Ισπανία, Ιαπωνία και την τελευταία ομάδα που έκλεισε το εισιτήριό της για Κατάρ, Κόστα Ρίκα.

Εκτός από τη νίκη με 5-2 επί της Ιταλίας τον Ιούνιο, τα αποτελέσματα της Γερμανίας φέτος δεν της έχουν δώσει πολλή αισιοδοξία. Στο Nations League, έμεινε ισόπαλη με την Ιταλία, την Αγγλία και την Ουγγαρία και έχασε 0-1 την Παρασκευής από την Ουγγαρία στη Λειψία αποτέλεσμα που ουσιαστικά κατέστρεψε τις πιθανότητες να περάσουν στον τελικό.

Ωστόσο, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) έδωσε στην ομάδα ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει μια επιτυχημένη πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο με μια σειρά από μπόνους που σχετίζονται με την απόδοση.

Κάθε παίκτης θα λάβει ένα μπόνους 50.000 ευρώ εάν η Γερμανία καταφέρει να προκριθεί από τον Όμιλο Ε και να περάσει στους 16.

Μια θέση στους προημιτελικούς θα αποφέρει στην ομάδα του Φλικ 100.000 ευρώ ανά παίκτη και το μπόνους θα αυξηθεί στα 400.000 ευρώ (390.000 $) εάν σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 18 Δεκεμβρίου.

Αν φτάσουν στα ημιτελικά θα λάβουν 150.000 ευρώ ο καθένας, ενώ η τρίτη θέση προσφέρει μπόνους 200.000 ευρώ. Αν φτάσουν μέχρι τον τελικό αλλά χάσουν, θα λάβουν 250.000 ευρώ ο καθένας.

Το πρόγραμμα μπόνους της γερμανικής ομοσπονδίας είναι πιο γενναιόδωρο από αυτό που προσφέρθηκε στο τελευταίο τουρνουά – κάθε παίκτης θα είχε λάβει 350.000 ευρώ αν η Γερμανία είχε στεφθεί πρωταθλήτρια στη Ρωσία το 2018.

Πηγή:Gazzetta.gr