Home SPORTS NEWS Πλάνο για «final-four» στις ΗΠΑ, με τους πρωταθλητές Champions, Europa, Conference League...

Πλάνο για «final-four» στις ΗΠΑ, με τους πρωταθλητές Champions, Europa, Conference League και… MLS


Νέα μορφή στο Σούπερ Καπ φιλοδοξεί να δώσει η UEFA, έχοντας στα σκαριά ένα πλάνο για τουρνουά τεσσάρων ομάδων στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή των πρωταθλητών του Champions League, του Europa και του Conference League και του MLS!

Ο περασμένος τελικός ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Άιντραχτ Φρανφκούρτης ίσως ήταν ο προτελευταίος του θεσμού που λέγεται Σούπερ Καπ. Τουλάχιστον με τη μορφή που τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Κι αυτό διότι η UEFA φέρεται να εξετάζει την μετεξέλιξή του σε τουρνουά τεσσάρων ομάδων, με τόπο διεξαγωγής τις ΗΠΑ και αρχής γενομένης από το 2024.

Μπορεί ο Αλεξάντερ Τσέφεριν να διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για αγώνες Champions League εκτός Ευρώπης, αλλά σύμφωνα με τον «Guardian», η διοργανώτρια αρχή εξετάζει τη δημιουργία αυτού του «final-four» που θα ξεκλειδώσει την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Με την οποία ηδη το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τα δικαιώματα των διοργανώσεων της αυξήθηκε σε αξία κατά150%, χωρίς καν να υπολογίζεται το επικείμενο deal που πρόκειται να συναφθεί για το ισπανόφωνο κοινό.

Ποιοι, λοιπόν, θα συμμετάσχουν στο υπό συζήτηση τουρνουά; Ο πρωταθλητής του Champions League και του Europa League όπως συμβαίνει σταθερά τον 21ο αιώνα, από κοινού με τον κάτοχο του Conference League και τον πρωταθλητή της αμερικανικής λίγκας (MLS)!

Το εν λόγω project συζητείται όλο και πιο έντονα μεταξύ των κόλπων της UEFA, ως μία κίνηση που θα αποφέρει περισσότερα έσοδα όχι μόνο στις ομάδες που θα συμμετέχουν συγκριτικά με το κλασικό Σούπερ Καπ, αλλά και συνολικά στην ευρωπαϊκή πυραμίδα λόγω του νέου κοινού που θα προσελκύσει ο θεσμός. Με την στόχευση να δίνεται κυρίως σε περισσότερες οικογένειες και γυναικείο κοινό.

Το πλάνο για το νέο Σούπερ Καπ προϋποθέτει και μια σειρά άλλων καινοτομιών, όπως η διεξαγωγή του σε ένα Σαββατοκύριακο και η ύπαρξη half-time shows στα πρότυπα του NFL και άλλων διοργανώσεων που επεκτάθηκαν εκτός της ηπείρου τους. Όπως και να έχει, η ιδέα φαίνεται να έχει αρκετούς υποστηρικτές εντός της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας και περαιτέρω συζητήσεις θα γίνουν στη συνέλευση της ECA στην Κωνσταντινούπολη (22-23/9).