Home SPORTS NEWS Φανταστική Ισπανία, το σκορ του Μουντιάλ

Φανταστική Ισπανία, το σκορ του Μουντιάλ

Η ασταμάτητη Ισπανία έστειλε μήνυμα… πρωτιάς στον 5ο όμιλο από το πρώτο της ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς συνέτριψε με 7-0 την ανήμπορη να αντιδράσει Κόστα Ρίκα. Επτά γκολ σε ισάριθμες τελικές στον στόχο για τους Φούρια Ρόχα που είχαν πάνω από 80% ποσοστό κατοχής.

Φανταστική Ισπανία! Οι Φούρια Ρόχα ξεκίνησε… δυνατά τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και… διέλυσε την αδύναμη Κόστα Ρίκα με 7-0. Κυριαρχική εμφάνιση από την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία έπαιζε «μόνη» της, έχοντας πάνω από 80% ποσοστό κατοχής, ενώ ήταν άκρως αποτελεσματική, έχοντας επτά γκολ σε ισάριθμες τελικής προς την εστία του Κέιλορ Ναβάς.


Οι Ισπανοί βρήκαν γρήγορο γκολ μόλις στο 11′, όταν ο Γκάβι με κάθετη πάσα έβγαλε τον Ντάνι Όλμο σε θέση βολής και ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας πλάσαρε εύστοχα. Μετά από δέκα λεπτά ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μάρκο Ασένσιο με πλασέ στην κίνηση διπλασίασε το προβάδισμα για την ομάδα του. Στο 30′ ο ακραίος μπακ της Μπαρτσελόνα πάτησε περιοχή, ανατράπηκε και ο Φεράν Τόρες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 3-0, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64′ Μπαλντέ), Γκάβι, Μπουσκέτς (64′ Κόκε), Πέδρι (57′ Σολέρ), Τόρες (57′ Μοράτα), Ασένσιο (69 Γουίλιαμς), Όλμο

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Μαρτίνεθ (46′ Γουάστον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82′ Ματαρίτα), Κάμπελ, Μπόρχες (72′ Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ (61′ Ρουίθ), Κοντρέρας (61′ Ζαμόρα)