Home SPORTS NEWS Ματσάρες και ντέρμπι: Όλα ή τίποτα σε Α’ και Β’ Όμιλο –...

Ματσάρες και ντέρμπι: Όλα ή τίποτα σε Α’ και Β’ Όμιλο – Τα σενάρια της πρόκρισης

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή: Στις 17:00 θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του πρώτου ομίλου, όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει το Κατάρ και με νίκη θα τερματίσει πιθανότατα στην πρώτη θέση του ομίλου. Οι διοργανωτές έχουν ήδη αποκλειστεί και οι «Οράνιε» θα ψάξουν και τα γκολ, αφού αυτή την στιγμή έχουν ακριβώς την ίδια διαφορά γκολ και τους ίδιους βαθμούς με το Εκουαδόρ (4 βαθμοί, +2). Από την μεριά του, ο Ισημερινός αντιμετωπίζει την Σενεγάλη (antenna.gr) και γνωρίζει ότι προκρίνεται στην επόμενη φάση και με ισοπαλία, ενώ η νίκη ίσως του φέρει και την 1η θέση, σε περίπτωση που η Ολλανδία στραβοπατήσει ή πετύχει λιγότερα γκολ. Οι Αφρικανοί, αντίθετα, θέλουν μόνο νίκη για να… κλέψουν την πρόκριση στο τέλος.

Η βαθμολογία του ομίλου (σε παρένθεση η διαφορά των γκολ, που είναι και το πρώτο κριτήριο σε πιθανή ισοβαρθμία):

1. Ολλανδία 4β. (+2)
2. Ισημερινός 4β. (+2)
3. Σενεγάλη 3β. (0)
4. Κατάρ 0β. (-4)

Λίγο αργότερα, στις 21:00, θα έχουμε μεγάλες μάχες στον Β’όμιλο, αφού και οι 4 ομάδες έχουν ελπίδες για την πρόκριση στους «16». Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ουαλία  και το Ιράν τις ΗΠΑ (antenna.gr), σε αναμετρήσεις που συνοδεύονται με συγκεκριμένα δεδομένα:

Η Αγγλία προκρίνεται στην επόμενη φάση με μία παλή ισοπαλία, ενώ έχει το… μαξιλαράκι του +4 στην διαφορά των γκολ. Δηλαδή για να αποκλειστεί θα πρέπει να χάσει με πολλά γκολ και, φυσικά, σε περίπτωση νίκης «καθαρίζει» την πρωτιά. Από την πλευρά της, η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ (που έχει μόνο 1 βαθμό) θέλει μόνο νίκη για να κυνηγήσει πιθανή ισοβαθμία με το Ιράν (σε περίπτωση ισοπαλίας των Ασιατών με τις ΗΠΑ). Αν κερδίσουν οι Αμερικανοί, τότε η Ουαλία θέλει νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά κόντρα στους Άγγλους.

Σε ό,τι αφορά το άλλο ματς του ομίλου (που θα μεταδοθεί από το antenna.gr): Οι ΗΠΑ θέλουν μόνο τρίποντο και δεν εμπλέκονται σε κανένα άλλο σενάριο με διαφορετικό αποτέλεσμα, ενώ το Ιράν προκρίνεται με νίκη και με ισοπαλία, αρκεί (στο δεύτερο σενάριο) να μην υπάρξει νίκη των Ουαλών επί των Άγγλων.

Η βαθμολογία του ομίλου (σε παρένθεση η διαφορά των γκολ, που είναι και το πρώτο κριτήριο σε πιθανή ισοβαθμία):

1. Αγγλία 4β. (+4)
2. Ιράν 3β. (-2)
3. ΗΠΑ 2β. (0)
4. Ουαλία 1β. (-2)

Το πρόγραμμα της ημέρας: 

17:00 Ολλανδία – Κατάρ
17:00 Εκουαδόρ – Σενεγάλη
21:00 Ιράν – ΗΠΑ
21:00 Ουαλία – Αγγλία