Home SPORTS NEWS Μουντιάλ 2022: Πάνω από μία ώρα καθυστερήσεις στα πρώτα τέσσερα ματς μετά...

Μουντιάλ 2022: Πάνω από μία ώρα καθυστερήσεις στα πρώτα τέσσερα ματς μετά από προτροπή της FIFA

Η FIFA έχει δώσει οδηγία στους διαιτητές να αναπληρώνουν κάθε «νεκρό» διάστημα του αγώνα στις καθυστερήσεις κι αυτό έχει συντελέσει σε πάνω από μία ώρα συνολικού έξτρα χρόνου στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του Μουντιάλ!

Το Μουντιάλ 2022 βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα από τα πράγματα που έχουν σίγουρα προκαλέσει εντύπωση είναι τα πολλά λεπτά καθυστερήσεων που έχουν δοθεί ως τώρα.


Το ματς της Αγγλίας με το Ιράν ήταν το αποκορύφωμα, αφού συνολικά παίχτηκαν σχεδόν 30 λεπτά έξτρα χρόνου, προϊόν τραυματισμών (όπως του κίπερ του Ιράν, Μπεϊρανβάντ), αλλαγών και του «νεκρού» χρόνου μετά το κάθε γκολ (6-2). Το φαινόμενο του υπερβολικού χρόνου στις καθυστερήσεις, πάντως, είναι γενικευμένο σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια, καθώς σε μόλις τέσσερα ματς έχει ξεπεράσει τη μία ώρα!

Συγκεκριμένα, 64 λεπτά έχουν δοθεί ως τώρα, οκτώ ανά ημίχρονο κατά μέσο όρο, γεγονός που έρχεται ως αποτέλεσμα της νέας οδηγίας της FIFA στους διαιτητές. Ο Τζιανλουίτζι Κολίνα, υπεύθυνος διαιτησίας της FIFA, δήλωσε πως στόχος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας σε αυτό το Μουντιάλ είναι να αυξήσει τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού κι αυτή η στόχευση έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμής στον χρόνο που ορίζουν οι διαιτητές μετά την ολοκλήρωση του 45λεπτου.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα παιχνίδια με 42, 43, 44 λεπτά καθαρού χρόνου. Γι’ αυτό όλοι οι χρόνοι των αλλαγών, των πέναλτι, των πανηγυρισμών, των πρώτων βοηθειών από τα ιατρικά τιμ και φυσικά του VAR, πρέπει να αναπληρώνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός αρχιδιαιτητής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ του Ντάβι Κλάασεν στο 90+9′ του Σενεγάλη-Ολλανδία είναι το δεύτερο «αργότερο» σε κανονική διάρκεια αγώνα του Μουντιάλ τουλάχιστον από το 1966!

Αναλυτικά οι καθυστερήσεις ανά αγώνα:

  • Κατάρ-Εκουαδόρ +12′
  • Αγγλία – Ιράν +25′
  • Σενεγάλη – Ολλανδία +14
  • ΗΠΑ – Ουαλία +13

Μάλιστα, η νέα τακτική αυτή των διαιτητών μετά τις οδηγίες της FIFA είχε ως αποτέλεσμα, τα ημίχρονα με τις περισσότερες καθυστερήσεις στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1966 να είναι τα παρακάτω…

  • Αγγλία-Ιράν (πρώτο ημίχρονο): 14:08
  • Αγγλία-Ιράν (δεύτερο ημίχρονο): 13:08
  • ΗΠΑ-Ουαλία (δεύτερο ημίχρονο): 10:34
  • Σενεγάλη-Ολλανδία (δεύτερο ημίχρονο): 10:03