Home SPORTS NEWS Προς πώληση η Λίβερπουλ!

Προς πώληση η Λίβερπουλ!

Με ανακοίνωσή της στο «Athletic», η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Λίβερπουλ, Fenway Sports Group επιβεβαίωσε πως το κλαμπ τίθεται προς πώληση και ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία προσέλκυσης ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Η εποχή της Fenway Sports Group και του Τζον Χένρι φτάνει στο τέλος της. Σε μια αιφνίδια εξέλιξη, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία που αποτελεί ιδιοκτήτη των Reds τα τελευταία δώδεκα χρόνια, ανακοίνωσε πως το κλαμπ τίθεται προς πώληση και ήδη στρέφεται στην προσέλκυση υποψήφιων αγοραστών.


Η είδηση προέκυψε μέσα από την ανακοίνωση της FSG που δημοσίευσε το «Athletic», στην οποία αναφέρεται ότι πολλές φορές στο παρελθόν οι ιδιοκτήτες είχαν λάβει προτάσεις για την πώληση του συλλόγου και πως ήταν αποφασισμένοι να τις εξετάσουν μόνο αν επρόκειτο για το καλό του κλαμπ.

Οι αμερικανικές τράπεζες-κολοσσοί Goldman Sachs (γνωστή ποδοσφαιρικά και από τη χορήγηση δανείου στην Μπαρτσελόνα) και Morgan Stanley θα συνεισφέρουν στην επιτάχυνση του deal, τη στιγμή που η FSG βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση κονσόρτιουμ για την πώληση.

Η FSG ανέλαβε τα ηνία της Λίβερπουλ το 2010 από τους Τζορτ Ζιλέτ και Τομ Χικς, σε μια εξέλιξη που προοδευτικά επανέφερε το status της ομάδας στα ανώτατά της επίπεδα.

Σύμφωνα με το «Forbes», η αξία της Λίβερπουλ ανέρχεται στα 4,45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr