Home SPORTS NEWS Οι Καταλανοί έχουν χρησιμοποιήσει 26 αμυντικούς σε 34 παιχνίδια!

Οι Καταλανοί έχουν χρησιμοποιήσει 26 αμυντικούς σε 34 παιχνίδια!

Έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό παικτών σε διαφορετικούς σχηματισμούς έχει χρησιμοποιήσει ο Τσάβι στην αμυντική γραμμή της Μπαρτσελόνα μέχρι αυτό το σημείο της σεζόν.


Η αμυντική γραμμή που παρέταξε ο Τσάβι στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Κάντιθ, αυτή που σχηματίστηκε από τους: Κουντέ, Κρίστενσεν, Έρικ Γκαρθία και Μπαλντέ ήταν πρωτοφανής φέτος. Μάλιστα ήταν η σύνθεση νούμερο 26 στους 34 επίσημους αγώνες που έχει δώσει η Μπαρτσελόνα ως τώρα στη σεζόν.Ένας πολύ μεγάλος αριθμός σε σύγκριση με τις προηγούμενες.

Η τόσο μεγάλη αμυντική… κίνηση οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ο πρώτος, είναι οι τραυματισμοί των Κουντέ, Κρίστενσεν, Αραούχο, Μπεγιερίν και Σέρτζι Ρομπέρτο. Οι τραυματισμοί ανάγκασαν τον προπονητή των «Μπλαουγκράνα» να αναδιατάξει τις θέσεις και να μετακινήσει ακόμη και παίκτες στις μη κανονικές τους θέσεις.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη, επιπλέον, ότι ο Πικέ συμμετείχε στην ενδεκάδα μέχρι τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κάλυψε και αυτός κάποιες απώλειες λόγω τραυματισμών. Πλέον αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.

Η πληγή των απουσιών έκανε τον Τσάβι να επαναχρησιμοποιήσει τον Μάρκος Αλόνσο ως κεντρικό αμυντικό. Στην Τσέλσι δεν χρησιμοποιήθηκε αρκετά σε αυτή τη θέση, αλλά στην Μπάρτσα συνηθίζει να αγωνίζεται ως στόπερ.

Επιπλέον υπάρχουν και οι τεχνικοί λόγοι. Ο προπονητής των Καταλανών δεν πείστηκε από την απόδοση των δεξιών μπακ και έχει καταλήξει να χρησιμοποιεί πέντε παίκτες. Ξεκίνησε με το δίδυμο Σέρτζι Ρομπέρτο – Μπεγερίν, αλλά έχει χρησιμοποιήσει επίσης τους Μπαλντέ – Αραούχο και σε μεγαλύτερο βαθμό, τον Κουντέ, ο οποίος καθιερώνεται όλο και περισσότερο.

Με τον Σέρτζι Ρομπέρτο έχουν δράσει οκτώ διαφορετικές άμυνες, ενώ με τον Κουντέ φτάνουν τις έξι, όπως και με τον Μπεγερίν.

Η αμυντική γραμμή που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο είναι αυτή που σχηματίζεται από τους Κουντέ, Αραούχο Έρικ Γκαρθία και Μπαλντέ που παρατάχθηκε εναντίον των Βαγιαδολίδ, Σεβίλλη και Έλτσε στη La Liga συν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Copa del Rey. Ακολουθεί αυτή που αποτελείται από τους Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν και Μπαλντέ απέναντι στις Ατλέτικο, Μπέτις και Βιγιαρεάλ .

Οι οκτώ συνθέσεις με τον Σέρτζι Ρομπέρτο
Σέρτζι Ρομπέρτο – Κρίστενσεν – Κουντέ- Άλμπα
Σέρτζι Ρομπέρτο – Κρίστενσεν – Ερικ Γκαρθία -Μάρκος Αλόνσο
Σέρτζι Ρομπέρτο – Κρίστενσεν – Μάρκος Αλόνσο – Άλμπα
Σέρτζι Ρομπέρτο – Κουντέ – Ερικ Γκαρθία – Μπαλντέ
Σέρζι Ρομπέρτο – Κουντέ- Μάρκος Αλόνσο – Άλμπα
Σέρτζι Ρομπέρτο – Κουντέ – Κρίστενσεν – Μπαλντέ
Σέρτζι Ρομπέρτο – Έρικ Γκαρθία – Πικέ – Μάκος Αλόνσο
Σέρτζι Ρομπέρτο – Αραούχο – Κουντέ – Άλμπα

Πηγή:Gazzetta.gr