Home SPORTS NEWS Επίσημη η δίωξη της Μπαρτσελόνα για την «υπόθεση Νεγκρέιρα»

Επίσημη η δίωξη της Μπαρτσελόνα για την «υπόθεση Νεγκρέιρα»

H Μπαρτσελόνα κατηγορείται κι επίσημα για το σκάνδαλο Νεγκρέιρα και η απειλή για σοβαρή ποινή είναι πλέον ορατή.

Η υπόθεση  Νεγκρέιρα, οι ύποπτες δηλαδή πληρωμές ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ από την Μπαρτσελόνα προς τον πρώην αντιπρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών της Ισπανίας απέκτησε άσχημη τροπή για τη Μπαρτσελόνα και πλέον η διώξη του συλλόγου είναι επίσημη. Η Μπαρτσελόνα, ως νομικό πρόσωπο, έχει πλέον κατηγορηθεί για το αδίκημα της «συνεχιζόμενης διαφθοράς».


Η «συνεχιζόμενη» διαφθορά σημαίνει ότι το αδίκημα πιστεύεται ότι έλαβε χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο και όχι μόνο μια φορά. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανές ποινές είναι μεγαλύτερες, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν έως και τέσσερα χρόνια φυλάκιση για πρόσωπα ή υποβιβασμό και αποκλεισμό για την ομάδα.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κάποια τιμωρία από την πλευρά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, όταν κυκλοφόρησε η είδηση για το σκάνδαλο τον Φεβρουάριο. «Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που σταμάτησαν αυτές οι πληρωμές και αυτού του είδους οι παραβιάσεις παραγράφονται είχε πει».

Ωστόσο, UEFA και FIFA είναι σε θέση να επιβάλλουν τιμωρίες και μάλιστα αρκετά αυστηρές. H Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία μπορεί να την τιμωρήσει με αποκλεισμό απο τις διοργανώσεις εκτός συνόρων και η δεύτερη με υποβιβασμό από τη LaLiga. Το σήριαλ άρχισε και αναμένονται αρκετά ακόμα επεισόδια.