Home SPORTS NEWS Ο Αμπράμοβιτς χρηματοδοτούσε μυστικά την Φίτεσε όσο ήταν στην Τσέλσι!

Ο Αμπράμοβιτς χρηματοδοτούσε μυστικά την Φίτεσε όσο ήταν στην Τσέλσι!


Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Guardian» αναφέρει πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς χρηματοδοτούσε μυστικά την Φίτεσε, όσο ήταν ιδιοκτήτης της Τσέλσι, κάτι που δεν επιτρέπεται από την UEFA και θα μπορούσε να επιφέρει κυρώσεις.

Οι σχέσεις των δύο συλλόγων τα προηγούμενα χρόνια ήταν κάτι περισσότερο από καλές, με την Τσέλσι να στέλνει πολλούς παίκτες στην Φίτεσε, γεγονός που είχε κινήσει υποψίες σχετικά με τον ρόλο του Ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος αναγκάστηκε να πουλήσει τους Λονδρέζους λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία.

Τόσο η Τσέλσι όσο και η Φίτεσε είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση τους και οι δύο έρευνες που είχε κάνει η αστυνομία της Ολλανδίας δεν είχαν δείξει κάτι μεμπτό.

Τώρα, όμως, έγγραφα από μία offshore με όνομα MeritServus και έδρα την Κύπρο αποκαλύπτουν πως όντως υπήρχε στενή σχέση καθώς ο Αμπράμοβιτς έβαζε χρήματα και στην Φίτεσε.

Συγκεκριμένα, φέρεται να έβαλε κρυφά στον ολλανδικό σύλλογο ποσό που φτάνει τα 117 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη του 2015! Τα χρήματα φαίνεται πως μετακινήθηκαν διαμέσου μίας σειράς οντοτήτων σε αδιαφανείς, υπεράκτιους φορολογικούς «παραδείσους».

Εννοείται πως αν αυτή η αποκάλυψη είχε γίνει όσο ο Αμπράμοβιτς ήταν ιδιοκτήτης της Τσέλσι και αποδεικνυόταν αληθινή, θα υπήρχε τιμωρία από την UEFA αφού απαγορεύεται να ελέγχει το ίδιο πρόσωπο δύο ομάδες που μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς «κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο ή να ασκεί επιρροή σε περισσότερους από έναν συλλόγους που συμμετέχουν σε διαγωνισμό συλλόγων της UEFA».

Το 2010 η Φίτεσε πέρασε στα χέρια του Γεωργιανού επιχειρηματία Μεράμπ Τζορντάνια, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Αμπράμοβιτς «φίλο» του.Τώρα ο Τζορντάνια αρνείται πως ο ολιγάρχης είχε την παραμικρή εμπλοκή.

Περαιτέρω ερωτήματα είχαν μετά την αποχώρηση του Τζορντάνια το 2013 και την ανάληψη της διοίκησης από έναν άλλο συνεργάτη του Αμπράμοβιτς, τον Ρώσο επιχειρηματία Αλεξάντερ Τσιγκιρίνσκι.