Home SPORTS NEWS Το χρονικό των άγριων επεισοδίων στη Νάπολη που έκαναν «λαμπόγυαλο» το κέντρο...

Το χρονικό των άγριων επεισοδίων στη Νάπολη που έκαναν «λαμπόγυαλο» το κέντρο της πόλης (vids)

Τα χθεσινά επεισόδια με την συμμετοχή οπαδών της Νάπολι, της Άιντραχτ, της Αταλάντα και της αστυνομίας, μόνο ξαφνικά δεν ήταν…

Από την πρώτη στιγμή που η Νάπολι, έγινε γνωστό, πως θα αντιμετώπιζε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην φάση των «16» του Champions League, είχε σημάνει συναγερμός στις αρχές, καθώς αμφότερες έχουν σκληροπυρηνικούς οπαδούς που έχουν εμπλακεί ουκ ολίγες φορές σε βίαια επεισόδια.


Μάλιστα, ο βαθμός επικινδυνότητας χτύπησε… κόκκινο, όταν παραμονές του αγώνα, άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη πως μαζί με τους οπαδούς της Άιντραχτ, θα ήταν και δεκάδες ultras της Αταλάντα που θα τους βοηθούσαν να πετύχουν τον στόχο τους: να συγκρουστούν με τους «παρτενοπέι» και να μπουν στο γήπεδο παρά την απαγόρευση που υπήρχε.

Έτσι, οι αρχές από την πρώτη στιγμή έθεσαν ως στόχο, οι φιλοξενούμενοι να μην φτάσουν ποτέ στο κέντρο της πόλης, όμως εκ του αποτελέσματος, όλα τα σχέδιά τους, στέφθηκαν με απόλυτη αποτυχία.

 

Την ίδια ώρα, οι Ναπολιτάνοι είχαν ήδη συγκεντρωθεί και κατευθύνονταν από στενά και δρομάκια στο κέντρο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη.

Οι αρχές πρόλαβαν και μπήκαν στην μέση, απέκλεισαν τον δρόμο με οχήματα και επιχείρησαν να βάλουν τους Γερμανούς σε λεωφορεία, προκειμένου να τους συνοδεύσουν στα ξενοδοχεία τους.

Μάταια όμως… Όπως μπορείτε να δείτε σε δεκάδες videos που κυκλοφορούν, υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια και οι αρχές της πόλης να βρεθούν στη μέση, δεχόμενες επίθεση και από τις δύο πλευρές. Από τη μία ήταν οι οπαδοί της Άιντραχτ και της Αταλάντα και από την άλλη αυτοί της Νάπολι.

 

Μετά από αρκετή ώρα και μεγάλες καταστροφές, κατάφεραν να βάλουν τους οπαδούς της Άιντραχτ και της Αταλάντα στα λεωφορεία, όμως η ένταση δεν είχε τελειώσει. Από τα στενά και από τα μαγαζί που περνούσαν, δέχονταν αλλεπάληλες επιθέσεις μέχρι να μπορέσουν να φύγουν από το κέντρο της πόλης…

Mάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεκάδες μηχανάκια με οπαδούς της Νάπολι, έψαχναν τις περιοχές γύρω από τα ξενοδοχεία που ήταν αυτοί της Άιντραχτ.

Πηγή: gazzetta.gr