Home SPORTS NEWS Το Μουντιάλ 2026 θα κρατήσει 40 ημέρες και θα γίνουν 104 παιχνίδια

Το Μουντιάλ 2026 θα κρατήσει 40 ημέρες και θα γίνουν 104 παιχνίδια


Το  Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 στη Βόρεια Αμερική θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία, αφού θα διεξαχθεί με 48 ομάδες και εδώ και καιρό αναζητείται το τελικό format αναφορικά με το πώς θα διεξαχθεί, πόσο θα διαρκέσει και πόσα ματς θα γίνουν τελικά.

Οι ηγέτες της FIFA είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε μια αλλαγή στη μορφή που θα προσθέσει 24 ακόμη παιχνίδια στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη.

Όπως αναφέρουν οι TIMES, η αλλαγή αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα μια μαραθώνια διοργάνωση με 104 αγώνες και θα κρατήσει έως και 40 ημέρες σε Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά. Μάλιστα, η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο, θα πρέπει να δώσει οκτώ αγώνες αντί επτά που ήταν μέχρι τώρα.

Φυσικά, ίδιο αριθμό αγώνων θα δώσει τόσο ο τελικός νικητής, όσο και ο φιναλίστ, καθώς και οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό. Η τελική μορφή πρόκειται να εγκριθεί την Τρίτη μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της FIFA, το οποίο απαρτίζεται από 36 μέλη και καλείται να ανάψει το “πράσινο φως”, ώστε να γνωστοποιηθούν όλες οι αλλαγές που θα γίνουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο υπογράφει ο έγκυρος Tariq Panja, οι επικεφαλής των έξι συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, το βράδυ της Δευτέρας και κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση για το προτεινόμενο σχέδιο, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν για την συνάντηση.

Η προσθήκη επιπλέον αγώνων θα προσθέσει αρκετές παραπάνω ημέρες και είναι πιθανό να εξοργίσει τα συνδικάτα παικτών και τους συλλόγους που ήδη ανησυχούν για τον μεγάλο “φόρτο εργασίας” στα κορυφαία αστέρια τους.

Η FIFA έχει προϋπολογίσει έσοδα 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα απ’ όσα κέρδισε την ίδια περίοδο μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Εκπρόσωπος της FIFA δεν θέλησε να σχολιάσει την προτεινόμενη μορφή για το 2026.