Home SPORTS NEWS Απίστευτη οπτική ψευδαίσθηση με τον πύργο του San Siro προκαλέι «εγκεφαλικό» στους...

Απίστευτη οπτική ψευδαίσθηση με τον πύργο του San Siro προκαλέι «εγκεφαλικό» στους οπαδούς που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει (vid)

Το Σαν Σίρο θα μπορούσε να κατεδαφιστεί τα επόμενα χρόνια αν η Μίλαν και η Ίντερ αποχωρήσουν, κάτι που όχι μόνο θα ήταν παρωδία αλλά θα κατέστρεφε και την πιο περίεργη οπτική ψευδαίσθηση του ποδοσφαίρου.

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου έχουν μείνει μπερδεμένοι από μια οπτική ψευδαίσθηση που αφορά το εμβληματικό San Siro.


Το γήπεδο, το οποίο είναι επίσημα γνωστό ως Stadio Giuseppe Meazza, είναι η έδρα της Μίλαν από το 1926 και της αιώνιας αντιπάλου της Ίντερ από το 1947. Φιλοξένησε και τα δύο σκέλη του ημιτελικού του Champions League, με τους Νερατζούρι να θριαμβεύουν.

Ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο γήπεδο χθες το βράδυ (16 Μαΐου), οι οπαδοί στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα βίντεο έξω από το γήπεδο. Το βίντεο δείχνει οπαδούς να περπατούν σε έναν από τους διάφορους σπειροειδείς διαδρόμους που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στις κορυφαίες κερκίδες.

 

Οι οπαδοί που κινούνται με συγχρονισμό μπορεί να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση, κάνοντας αντιθέτως να φαίνεται σαν η τσιμεντένια κατασκευή να περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα.

Το σύντομο κλιπ έχει γίνει viral σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια και εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση στους θεατές μέχρι σήμερα.

Πηγή: gazzetta.gr