Home SPORTS NEWS Οι Ιταλοί επέστρεψαν δυναμικά και έκαναν το “3 στα 3” για πέμπτη...

Οι Ιταλοί επέστρεψαν δυναμικά και έκαναν το “3 στα 3” για πέμπτη φορά στην ιστορία τους

Η Ρόμα και η Φιορεντίνα πήραν τη σκυτάλη από την Ίντερ και πανηγύρισαν και εκείνες προκρίσεις σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, για να κάνουν έναν εκπληκτικό “3 στα 3” για τη χώρα τους που είχε συμβεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν.


Η ποδοσφαιρική Ιταλία βρίσκεται στον έβδομο ουρανό αυτή την εβδομάδα, αφού το προσεχές 20 ήμερο θα δει τρεις ομάδες της να διεκδικούν μία ευρωπαϊκή κορυφή σε τρεις τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στο Champions League είναι η Ίντερ που απέκτησε δικαίωμα στο όνειρο, αποκλείοντας με δύο νίκες τη συμπολίτισσα Μίλαν για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, για να πάρουν σειρά η Ρόμα και η Φιορεντίνα.

 

Η ομάδα του Μουρίνιο απέκλεισε την Λεβερκούζεν στα ημιτελικά του Europa League και θα κοντραριστεί με την Σεβίλλη για το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ εκπρόσωπος της bel paese θα υπάρχει και στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με την Φιορεντίνα να αποκλείει την Βασιλεία (παρά την εντός έδρας ήττα της με 2-1 στο πρώτο ματς) και να συναντάει στο τέλος του δρόμου την Γουέστ Χαμ.

Το εντυπωσιακό είναι πως μόλις για πέμπτη φορά στην ιστορία θα έχουμε τρεις ιταλικές ομάδες σε ισάριθμους ευρωπαϊκούς τελικούς την ίδια σεζόν (1988-89, 1989/90, 1992/93, 1993-94 οι τέσσερις προηγούμενες), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το “3 στα 3” από πλευράς Ιταλών σε τελικούς έχει γίνει μόνο το 1990.

Τότε που η Μίλαν κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1-0 την Μπενφίκα), η Γιουβέντους το Κύπελλο UEFA (3-1, 0-0 ο διπλός τελικός με την Φιορεντίνα) και η Σαμπντόρια το Κύπελλο Κυπελλούχων (2-0 την Άντερλεχτ).

Πηγή:sport24.gr