Home SPORTS NEWS Παιχνίδια με φαβορί απόψε

Παιχνίδια με φαβορί απόψε


Με δύο ακόμη αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε η φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα, απόψε στις 22:00 θα διεξαχθούν οι αγώνες Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η Λάτσιο υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στο στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Οι «λατσιάλι» στο πρωτάθλημα της Σέριε Α είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας και δίνουν μάχη για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος η ομάδα της Ρώμης είναι 8η στο πρωτάθλημα και δίνει μάχη για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη φάση των ομίλων φέτος η Λάτσιο τερμάτισε 2η, πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με απολογισμό τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Στον ίδιο όμιλο ήταν επίσης Φέγενορντ και Σέλτικ. Απέναντι στην Μπάγερν όμως τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους «λατσιάλι».

Η Μπάγερν Μονάχου από την πλευρά της τα πάει περίφημα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου τους αήττητοι, έχοντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Στον ίδιο όμιλο είχαν Κοπεγχάγη, Γαλατασαράι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πάντως στην Μπουντεσλίγκα τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους πρωταθλητές Γερμανίας. Μετά και την ήττα από την πρωτοπόρο Μπάγερ Λεβερκούζεν το περασμένο Σάββατο, η Μπάγερν Μονάχου είναι στη 2η θέση και στο -5.

Η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί απόψε επίσης στις 22:00 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού. Οι Παριζιάνοι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση απέναντι στους Βάσκους και αυτό δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση. Πολλά άλλαξαν φέτος στην Παρί, η οποία προχώρησε σε «λίφτινγκ», με τις αποχωρήσεις παικτών όπως οι Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ και την έλευση αρκετών νέων, ειδικά νεαρών. Ο προπονητής της ομάδας, Λουίς Ενρίκε, είχε αμφισβητηθεί αρκετά στην αρχή της σεζόν, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να κερδίσει τους επικριτές του. Η Παρί είχε δυσκολευτεί να πάρει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, τερματίζοντας δεύτερη και πίσω από την Μπορούσια Ντόρτμουντ σε έναν όμιλο όπου υπήρχαν και η Μίλαν με τη Νιούκαστλ. Στο πρωτάθλημα της Λιγκ 1 οι Παριζιάνοι είναι στην κορυφή και στο +11 από τη 2η Νις και ουσιαστικά οδεύουν με άνεση προς την κατάκτηση του τίτλου. Διακαής πόθος των Παριζιάνων όμως αποτελεί το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είχε τερματίσει πρώτη αφήνοντας πίσω τις Ίντερ, Μπενφίκα και Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Λα Λίγκα στην Ισπανία, η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν τα πάει και τόσο καλά, καθώς είναι 7η με 37 βαθμούς και έχει μείνει αρκετά πίσω από τις θέσεις που χαρίζουν εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν. Παρόλα αυτά διεκδικεί την έξοδο στις άλλες δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η παρουσία στους «16» της φετινής διοργάνωσης θεωρείται ήδη μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν. Πλέον από εδώ και πέρα ό,τι έρθει σαφώς και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία για την ομάδα.