Home SPORTS NEWS Οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε με… ποδήλατο από τη Μογγολία στη Βρετανία...

Οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε με… ποδήλατο από τη Μογγολία στη Βρετανία για να δει την ομάδα του (BINTEO)


Πραγματικότητα έκανε το όνειρό του μετά από μόλις… 13.000 χιλιόμετρα με ποδήλατο ένας οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μογγολία.

Ο λόγος για τον Οτσίρο Μπατμπόλντ, έναν Μογγόλο, φανατικό οπαδό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όπως αναφέρει ο αγγλικός σύλλογος στην ιστοσελίδα του, ο Οτσίρο ονειρεύονταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και στην πατρίδα του τη Μογγολία είχε δημιουργήσει ένα σχετικά καλό όνομα.

Αφού τελείωσαν τα μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού, τον πλησίασε ένας δήθεν ατζέντης που του έταξε δοκιμαστικό στους LA Galaxy, με την οικογένεια του να δίνει όλες τις οικονομίες της προκειμένου ο Οτσίρο να πραγματοποιήσει το όνειρο του.

Ωστόσο ο ατζέντης μόλις πήρε τα χρήματα εξαφανίστηκε και το όνειρο έγινε εφιάλτης με την οικογένεια του να είναι ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή.

Για καλή τους τύχη η ιστορία του έγινε γνωστή και μέσω δωρεών μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους με τον Μπατμπόλντ να αφήνει στην άκρη την καριέρα του ποδοσφαιριστή όχι όμως και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την περιπέτεια.

Οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2010, αποφάσισε να υλοποιήσει το άλλο του μεγάλο όνειρο, να παρακολουθήσει αγώνα της Γιουνάιτεντ από το Old Trafford. Και ήθελε αυτό αν το καταφέρει με ένα ταξίδι που θα έγραφε ιστορία, όπως και έγινε.

Ο Οτσίρο ανακοίνωσε στις Αρχές Απριλίου του 2023 ότι θα ταξιδέψει από το Ουλάν Μπατόρ, πρωτεύουσα της Μογγολίας, έως το Μάντσεστερ με το ποδήλατο.

Το επικό ταξίδι ξεκίνησε σχεδόν έναν μήνα αργότερα, στις 5 Μαΐου 2023 και στα τέλη Ιουνίου η επίσημη ιστοσελίδα των κόκκινων διαβόλων να του αφιερώνει ένα μεγάλο κείμενο προβάλλοντας την… αποστολή του.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ο Οτσίρο θα έφτανε στην Αγγλία στα τέλη Δεκεμβρίου, ωστόσο το ταξίδι του διήρκησε 4 μήνες περισσότερο.

Μόνο που μετά από 11 μήνες, 16 χώρες και σχεδόν 13.000 έφτασε στο Λονδίνο όπου το μεσημέρι της Κυριακής παρακολούθησε από το Γουέμπλεϊ έναν από τους επικότερους ημιτελικούς στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας με την αγαπημένη του Γιουνάιτεντ να κερδίζει με 4-2 στα πέναλτι την Κοβεντρι, καθώς αν και προηγήθηκε με 3-0 είδε τους γαλάζιους ουρανούς να ισοφαρίζουν σε 3-3 και το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Απομένει να δούμε εάν η Γιουνάιτεντ θα τον προσκαλέσει να παρακολουθήσει αγώνα και στο Ολντ Τράφορντ.