Home SPORTS NEWS Πώς ο Γιούρι Γκέλερ «βοήθησε» στην επίτευξη του δεύτερου γκολ της Αγγλίας:...

Πώς ο Γιούρι Γκέλερ «βοήθησε» στην επίτευξη του δεύτερου γκολ της Αγγλίας: Τρικ ή τρομερές μεταφυσικές ικανότητες;

Ο Uri Geller ισχυρίζεται ότι βοήθησε την Αγγλία να κερδίσει την Ολλανδία με τον δικό του… μοναδικό τρόπο.

Tα Τρία Λιοντάρια του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα διεκδικήσουν ξανά το… λυτρωτικό πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο! Χάρη στο πανέμορφο τέρμα του Όλι Γουότκινς στο 90′ η Αγγλία «λύγισε» την Ολλανδία (2-1) και προκρίθηκε στον τελικό του EURO 2024.


Σε αυτό το κατόρθωμα, εκτός από τους παίκτες της Αγγλίας, βοήθησε και ο Γιούρι Γκέλερ από το Ισραήλ. Σε ένα αμφιλεγόμενο βίντεο που ανέβασε στο Tiktok, φαίνεται ο ταχυδακτυλουργός να είναι ντυμένος με μια ρετρό φανέλα της Αγγλίας της δεκαετίας του 1990. Μόλις ο Geller αρχίζει να τραβάει το βίντεο καθώς το παιχνίδι πηγαίνει προς τις καθυστερήσεις, οι παίκτες του Gareth Southgate ορμούν μπροστά.

Φωνάζοντας στο μικρόφωνο της κάμερά του, ακούγεται να λέει: «Εντάξει, εδώ είναι το σημείο που παρεμβαίνω. Η Αγγλία θα κερδίσει, η Αγγλία θα βάλει γκολ τώρα, στέλνω τις δυνάμεις μου, τις δυνάμεις μου».

 

@theurigeller Well done England the power of the mind does work!!! #englandfootball #powerofthemind #england ♬ original sound – Uri Geller

Με το που μπαίνει το γκολ ο μάγος αρχίζει να πανηγυρίζει και φωνάζει: «Έλα, έλα. Ναι, τα κατάφερα, τα καταφέραμε, τα καταφέραμε. Γαμώτο, τα καταφέραμε. “Γ@μηθείτε όλοι οι σκεπτικιστές, κοιτάξτε, τα καταφέραμε. Έστειλα τις δυνάμεις μου, έστειλα την ενέργειά μου. Το ίδιο κι εσείς, σας αγαπώ όλους. Μπράβο Αγγλία, μπράβο».

Τα συγκεκριμένα πλάνα εγείρουν το ερώτημα πώς το έκανε ο Γκέλερ; Είναι μια απόδειξη της αυτοαποκαλούμενης σύνδεσής του με το υπερφυσικό ή παίζει κάτι πιο ύπουλο;

Είναι πιθανό ο Γκέλερ απλά να γύρισε πίσω τη ζωντανή σύνδεση για να ξεγελάσει τους τηλεθεατές και να τους κάνει να πιστέψουν ότι μπορεί πραγματικά να επηρεάσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα χιλιάδες μίλια μακριά.

Πηγή:gazzetta.gr