Home TOP NEWS Ανοιχτη επιστολή προς Δ.Σ ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ανοιχτη επιστολή προς Δ.Σ ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

 


Η σελίδα 3ΦύλLOVITS 1948 στέλνει ανοικτή επιστολή στο ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τη δημοσιεύουμε αυτούσια.

«Κυριε Αντώνη Τζιωνή και λοιπα Μελη που απαρτιζετε το συμβούλιο του αγαπημένου μας Σωματειου. AC Omonia Nicosia
Τα τελευταία 10 χρόνια, από την εποχή της ευμάρειας (κακιά ώρα και στιγμή) έχουμε αλλάξει 11 προπονητές (Τουτις, Λεμονης, Μπαγεβιτς,Λαρκου, Σαβεφσκι, Λοτινα,Καιάφας,Μιλόγεβιτς,Καρβερ,Χριστοδολου,Πετεφ,)
χωρίς να υπολογίζω τους υπηρεσιακούς που βρέθηκαν κατά καιρούς στην ηλεκτρική αυτή καρέκλα μέχρι την πρόσληψη του επόμενου μελλοθάνατου. Στάροβλαχ, Ακης Ιωακείμ, Αλεχάντρο Κάσερες, Σοφοκλεους, Γέσπερ Φρέντμπεργκ κτλ .

Έντεκα προπονητές, -από τους οποίους μερικοί χρυσοπληρώθηκαν για να λύσουν τα συμβόλαια τους- και ακόμα δεν έχουμε-έχετε καταλάβει ότι το λάθος δεν είναι στους προπονητές αλλά στους ίδιους που αποφασίζουν την πρόσληψη του ανθρώπου που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας .Με την ίδια συχνότητα που αλλάζουμε τους προπονητές, αν αλλάζαμε συμβούλια (πραγματικά να τα αλλάζαμε όμως όχι να τα ανακυκλώναμε) ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ καλύτερα για το Σωματείο.

Το λάθος που νομίζετε ότι θα διορθωθεί με μια απόλυση προπονητή, πολλές φορές βρίσκετε στους τρόπους και στις παραμέτρους που επιλέχθηκε η πρόσληψη του πρώην προπονητή, αλλά και στην μέθοδο επιλογής του καινούριου προπονητή και στον μηδενικό σχεδιασμό . Για παράδειγμα ποιες ήταν οι συνθήκες απόλυσης του προηγούμενου? Ποια είναι η πορεία της ομάδας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή? Ποιοι ποδοσφαιρικοί στόχοι είναι άμεσα εφικτοί? Τι στόχους οικονομικούς-αγωνιστικούς έχω για του χρόνου? Τι σύστημα αρέσει στον νέο προπονητή? Έχουμε τους παίκτες για το σύστημα που του αρέσει? Ποια αγορά (χώρα) αρέσει στον νέο προπονητή? Ποια ΔΕΝ του αρέσει?(εξ όσων φάνηκε ο Πετεφ δεν αρέσκεται στην Πορτογαλική και προφανώς δεν λήφθηκε υπόψη) Τι χαρακτήρας είναι ο νέος προπονητής? και πολλά άλλα που να μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω αν λαμβάνονται στα σοβαρά.

Είτε λόγω κακού τάιμινγκ, (Περίπτωση Μιλογεβιτς, που προσλάβαμε τεχνικό διευθυντή ενώ ξέραμε ότι δεν θα συνεργαζόταν μαζί του και μοιραία έφυγε) είτε λόγω κακής επιλογής (Ανχελ Λοτίνα) είτε γιατί υπερεκτιμήσαμε την ομάδα (Παμπος Χριστοδουλου) οι προπονητές διαδέχονται ο ένας τον άλλο πιο συχνά από ότι αλλάζουν οι εποχές του χρόνου.

Το ότι δεν στηρίχτηκε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ο Πάμπος (με τα όποια τραγικά του λάθη) ήταν ΤΕΡΆΣΤΙΟ λάθος. Έκανε λάθη και πολλά μάλιστα. Έπρεπε όμως να μείνει και να προσπαθήσει να διορθώσει ότι μπορούσε με 3 μεταγραφές, τα λάθη που ο ίδιος έκανε με τις προσωπικές επιλογές του και να αποδεσμευτεί με την λήξη της περιόδου αν συνεχίζαμε έτσι. Τι πετύχαμε με την απόλυση του???

Πάμε στο σήμερα. Βεβαίως και έχει ευθύνες ο Πέτεφ για την εικόνα της ομάδας. Δεν θα τον κρίνω όμως τακτικά γιατί 1ον στα ερωτήματα που θέτω στην 3η παράγραφο φαίνεται ότι η πρόσληψη του ήταν τυχαία και 2ον το χιλιο-ειπομένο τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έχτισε αυτός την ομάδα.

Τον κρίνω όμως ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΑ όσον αφορά τον ανδρισμό του. Άντρας με παντελόνια και καρύδια. Ο μοναδικός προπονητής που σήκωσε το ανάστημα του δημόσια, απέναντι στους εργοδότες του. Δεν έκανε εκπτώσεις χαρακτήρα και προ πάντως έδειξε ότι δεν ανέχεται την κοροϊδία σας.

Σας ρεζίλεψε δημόσια στα μάτια σας έτσι ακριβώς όπως σας αξίζει, και μπράβο του. Ο Βούλγαρος φάνηκε πιο Ομονοιάτης από πολλούς σας εκεί στο Δ.Σ. Από πολλούς μας καλύτερα. Δεν μάσησε τα λόγια του ούτε έκανε κολωτούμπα «Ώσπου είμαι εγώ προπονητής δεν παίζουν οι 2» Μάγκας.

Κύριε Τζιωνή και λοιποί, επειδή ακούγονται διάφορα σενάρια για το μέλλον του προπονητή μας, να σας υπενθυμίσω ότι ήδη τελείτε από καιρό σε παραίτηση. Είστε ήδη παραιτημένοι κύριοι. Δεν είστε σε θέση να πάρετε άλλες αποφάσεις για το σωματείο, ούτε να φορτώσετε στους επόμενους άλλες λανθασμένες αποφάσεις σας. Το συμβόλαιο του προπονητή μας, έτσι κι αλλιώς λήγει σε 2 μήνες. Γιατί τόση βιασύνη να τον διώξετε? Μπορεί να ταιριάζει με το πλάνο των επόμενων.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, ΑΝ διαθέτετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ εκεί μεσα την παραμικρή ευθιξία να βρείτε τρόπους να περάσει το σωματείο τα κριτήρια του Μάρτη χωρίς να ξαναζητήσετε χρήματα από τον κόσμο και να κλειδωθείτε στο σπίτι σας ως την ημέρα της εκλογικής συνέλευσης. Αν απολύσετε τον Πετεφ διαπράττετε όχι απλά άλλο ένα λάθος, αλλά ακόμα ένα ΕΓΚΛΗΜΑ θα προστεθεί στα απομνημονεύματα σας.

Υ.Γ Αν έχετε θιχτεί από τον Πετεφ είστε το λιγότερο ελεεινοί γιατί έτσι παραδέχεστε έμμεσα ότι παίρνετε αποφάσεις για το ποιος θα παίζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
Υ.Γ 1 Ο επόμενος προπονητής τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα άμεσα?? Να την πάρει 5η??? Να σας απαντήσω εγώ
-Αγγούρκα τριάστερα. Τριών αστέρων δηλαδή

Φιλικά 3ΦύλLOVITS»