Home TOP NEWS Ένας εξαιρετικός αμυντικός με ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ

Ένας εξαιρετικός αμυντικός με ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ


Συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» από την ομάδα μας, αυτή τη φορά με αφιέρωμα στον Ευαγόρα Χριστοφή. Αναλυτικά:

Εντάχθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ το 1979, σε ηλικία 17 χρόνων. Φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος μέχρι το 1996, με ένα μικρό διάλειμμα τριών ετών (1982-1985), που απουσίαζε στη Νέα Υόρκη για σπουδές και αγωνιζόταν στον Παγκύπριο. Κατέκτησε 18 τίτλους (5 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 7 ασπίδες), κατέγραψε 463 συμμετοχές και σκόραρε 108 φορές.

Ήταν από τις σημαντικότερες μονάδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που εκείνη την εποχή σάρωνε τους τίτλους. Είχε, επίσης, σημαντική συνεισφορά στην Εθνική Κύπρου, με την οποία αγωνίστηκε σε 26 αγώνες, πετυχαίνοντας 2 γκολ. Το 1987 αναδείχθηκε από την ΕΑΚ ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς. Ανεξίτηλο στην μνήμη των φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έμεινε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στη νίκη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επί του Απόλλωνα με 2-0, την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1992-1993, συμβάλλοντας στην επιστροφή του “τριφυλλιού” στην κορυφή έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός, όμως στη συνέχεια μετακινήθηκε στην αμυντική γραμμή και αγωνιζόταν ως λίμπερο. Διέθετε ένα σπάνιο χαρακτηριστικό, που τον καθιστούσε ιδιαίτερο ποδοσφαιριστή: ήταν εξαιρετικός αμυντικός, με ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ. Πέρα από δυναμικός ποδοσφαιριστής, που διέθετε διασκελισμό και διορατικότητα, ήταν αλτικός, κάτι που τον βοηθούσε να πετύχει αρκετά γκολ με το κεφάλι. Το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στη λίστα με τους αμυντικούς που σημείωσαν τα περισσότερα γκολ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ήταν ηγέτης, εντός και εκτός γηπέδου, αθλητής πρότυπο και χαρακτήρας κόσμημα για τα Κυπριακά γήπεδα.