Home TOP NEWS Η θέση της Αστυνομίας για το Μακάρειο

Η θέση της Αστυνομίας για το Μακάρειο


Δηλώσεις στο Super Sport FM 104.0 έκανε ο υπεύθυνος του γραφείου καταπολέμησης βίας στους αγωνιστικούς χώρους, Μιχάλης Ηροδότου, επιβεβαιώνοντας και το πρωινό ρεπορτάζ μας για το θέμα του Μακαρείου. Ο κ. Ηροδότου εξήγησε τι χρειάζεται για να πληρούνται οι προϋποθέσεις σε θέματα ασφαλείας και αστυνόμευσης του σταδίου ώστε να μπορεί η ομάδα μας να χρησιμοποιήσει το Μακάρειο.

Διαβάστε επίσης – Από τον Απρίλη του 2018 ο ΚΟΑ έχει στα χέρια του την έκθεση της αστυνομίας

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Στις 28 Μαΐου ήρθε μια επιστολή από τον ΚΟΑ προς την Αστυνομία και μας καλούσε να έχουμε τις απόψεις μας με την προϋπόθεση να αγωνιζόταν η ΟΜΟΝΟΙΑ στο Μακάρειο. Στις 30 Μαΐου στείλαμε την έκθεση, η οποία ήταν η ίδια με αυτή που στείλαμε στις 4 Απριλίου 2018, πριν από ένα χρόνο.

Πέρσι, το Μακάρειο μόνο η Δόξα το χρησιμοποιούσε για αγώνες της Α’ Κατηγορίας. Οι αγώνες της θεωρούνταν χαμηλής επικινδυνότητας και μπορούσαν να διεξαχθούν κανονικά. Στο συγκεκριμένο στάδιο διεξάγονταν αγώνες χαμηλής επικινδυνότητας. Δεν μπορούσε για ψηλού κινδύνου. Πλέον, σε περίπτωση που το χρησιμοποιεί η ΟΜΟΝΟΙΑ θα υπάρχουν αγώνες υψηλής επικινδυνότητας και το γήπεδο ως έχει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Δεν ξέρουμε ποια κερκίδα προτίθενται να δώσουν στους φιλοξενούμενους. Αναμένουμε και εμείς. Στη συνάντηση δεν πρέπει να είναι μόνο η ΟΜΟΝΟΙΑ και η Αστυνομία, αλλά και ο ΚΟΑ που είναι ιδιοκτήτης».

Ποια έργα πρέπει να γίνουν; «Το κλειστό κύκλωμα του Μακαρείου είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και ικανοποιούσε ένα μέρος, τις ανάγκες του να είναι γηπεδούχος η Δόξα. Αν όμως δούμε αύριο, ένα γήπεδο με τρεις από τις τέσσερις κερκίδες, γεμάτες, το κλειστό κύκλωμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Χρειάζεται να αντικατασταθεί και να μπει ένα κλειστό κύκλωμα.

Έχουμε επίσης μια σειρά από εισηγήσεις. Το κέντρο ελέγχου του σταδίου βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τα δημοσιογραφικά. Δεν υπάρχει καμία ηχομόνωση. Εκείνο το κέντρο πρέπει να ηχομονωθεί. Πρέπει να συντηρηθούν οι κερκίδες του σταδίου. Κάποιες είναι εντελώς ακατάλληλες. Θα πρέπει να μας πουν ποια κερκίδα θα δίνουν στο φιλοξενούμενο και θα δούμε τι ανακατασκευή χρειάζεται. Αν θα δίνουν το βόρειο πέταλο, δεν υπάρχουν είσοδοι. Θα πρέπει να δημιουργηθούν εκ νέου είσοδοι στο γήπεδο και θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες και να είναι ενωμένες με το κύκλωμα. Είναι και το σύστημα του φωτισμού του σταδίου. Χρήζει βελτίωσης εσωτερικά και εξωτερικά. Τουλάχιστον εξωτερικά χρήζει αναβάθμισης. Η αρίθμηση των θέσεων. Δεν υπάρχει αρίθμηση στο διαχωρισμό της κερκίδας. Το μεγαφωνικό σύστημα του σταδίου χρειάζεται βελτίωση, όπως επίσης και το σύστημα με τα εισιτήρια. Επιβάλλεται να συζητηθούν τα κιγκλιδώματα. Οι πάγκοι εμποδίζουν την ελεύθερη θέαση των φιλάθλων. Η χωρητικότητα δεν είναι 9.000 αλλά 4.000. Θα πρέπει να αναβαθμιστούν οι είσοδοι».

Θα προλάβουν να γίνουν τα έργα; «Με την εμπειρία που έχω, ναι όλα μπορούν να γίνουν μέσα σε δύο μήνες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει στείλει επιστολή για έργα για αναβάθμιση του γηπέδου».

Ποιος θα επωμιστεί το κόστος; «Δεν είμαι ο αρμόδιος για το ποιος θα τα επωμιστεί. Ο ΚΟΑ πρέπει να είναι σε αυτή στη συνάντηση, αφού τα έργα θα γίνουν στο γήπεδο που του ανήκει».