Home TOP NEWS Ήττα για την Εθνική Ελπίδων, έμεινε στον πάγκο ο Κυριακίδης

Ήττα για την Εθνική Ελπίδων, έμεινε στον πάγκο ο Κυριακίδης


Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε την ήττα με 5-1  από την αντίστοιχη της Ολλανδίας, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21. Ο πορτιέρο της ομάδας μας, Χαράλαμπος Κυριακίδης, δεν αγωνίστηκε στο σημερινό παιχνίδι.

Η ενημέρωση της ΚΟΠ:

Την ήττα με 5-1 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων από τους Ολλανδούς στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21.

Οι διεθνείς πάλεψαν στο Στάδιο De Vijverberg, προσπάθησαν για το καλύτερο και για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα κρατώντας σε απόσταση τους Ολλανδούς, όμως στο τέλος έχασαν από ένα ανώτερο αντίπαλο που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά για πρωταγωνιστικό ρόλο στον όμιλο μας.

Η Εθνική μας προηγήθηκε στο 11ο λεπτό. Μετά από μακρινή μπαλιά του Γερολέμου ο Ρούελ Σωτηρίου κέρδισε παλικαρίσια το διπλό μαρκάρισμα των Ολλανδών και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ήταν το πρώτο γκολ του Σωτηρίου με την Εθνική μας.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 16’ με πέναλτι του Koopmeiners. Στο 26’ πέτυχαν το 2-1 με τον D. De Wit και στο 29’ το 3-1 με τον Sierhuis, αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου.

Αποτελεσματικοί οι γηπεδούχοι σε αυτό το χρονικό διάστημα, είχε ευκαιρία να απειλήσει η Εθνική μας πριν από το 2-1, πάλι με πρωταγωνιστή τον Σωτηρίου που έφυγε επικίνδυνα μπροστά αλλά την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε αντίπαλος αμυντικός.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολλανδοί διατήρησαν την εδαφική υπεροχή και οι διεθνείς μας προσπάθησαν να τους κρατήσουν μακριά από την εστία του Παρασκευά και μέχρι το 80ο λεπτό ομολογουμένως δεν διατρέξαμε ιδιαίτερους κινδύνους.

Δυστυχώς όμως, στα τελευταία στάδια του αγώνα ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 5-1. Στο 86’ ο D. De Wit πέτυχε το 4-1 και στις καθυστερήσεις ο Zeefuik διαμόρφωσε το 5-1.

Κύπρος: Παρασκευά, Σιέλης, Παπαμιχαήλ, Άδωνη, Αρτυματάς, Κορρέα, Γερολέμου (46’ Πηλέας), Χατζηπασχάλης (77’ Σιαθάς), Πολυκάρπου (72’ Νεοφύτου), Σωτηρίου (66’ Στ. Παντελή), Λουκά (77’ Σπόλιαριτς).

Μέχρι τώρα αποτελέσματα στον όμιλο μας:

Κύπρος – Γιβραλτάρ…1-0
Λευκορωσία – Γιβραλτάρ…10-0
Πορτογαλία – Γιβραλτάρ….4-0
Νορβηγία – Κύπρος…2-1
Ολλανδία – Κύπρος…5-1
Λευκορωσία – Πορτογαλία…0-2