Home TOP NEWS Άκης Ιωακείμ: «Έφτασε η ώρα…»

Άκης Ιωακείμ: «Έφτασε η ώρα…»


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην αρχηγός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Άκης Ιωακείμ, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και κατέθεσε τις απόψεις του για το αποψινό ντέρμπι «αιωνίων».

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν πλησιάζουν αυτά τα ντέρμπι «αιωνίων»; «Τριγυρίζουν πολλές εικόνες, αυτά είναι ξεχωριστά παιχνίδια και αν δεν τα ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις».

Πως βλέπεις φέτος την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και το αποψινό ντέρμπι: «Γενικά βλέπω μια καλή εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑ, ήρθαν καλοί ποδοσφαιριστές, παίζουν ωραία και περιμένω ότι σήμερα έφτασε η ώρα για μια νίκη».

Είχε καλύτερη ομάδα το Αποέλ τα προηγούμενα χρόνια: «Είναι και λόγο μπάτζετ και άλλοι λόγοι».

Το πιστεύεις πραγματικά ότι έφτασε η ώρα να νικήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ; «Το νιώθω πραγματικά, έχει μια εβδομάδα που το λέω».

Σε κάνει πιο αισιόδοξο παίρνοντας και τον παλμό του κόσμου; «Παίρνεις τον παλμό, νιώθεις την ατμόσφαιρα, όλοι πιστεύουν ότι μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να κερδίσει το ματς».

Τι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει σαν αγωνιστικό όπλο η ΟΜΟΝΟΙΑ για να πάρει το σημερινό παιχνίδι; «Όταν δεν έχεις πάθος δεν πας πουθενά. Είναι καλές και οι τακτικές αλλά αυτά τα ματς κρίνονται σε μεγάλο βαθμό στο πάθος».

Έχει τους ποδοσφαιριστές η ΟΜΟΝΟΙΑ που μπορούν να βγάλουν αυτό το πάθος; «Βλέπω ότι υπάρχει και η ποιότητα και το πάθος. Αν εξαιρέσουμε 1-2 παιχνίδια, στα υπόλοιπα μας το έδειξε η ομάδα».

Ο Μπέργκ έχει ένα σταθερό πλάνο σε σχέση με τον προπονητή του Αποέλ: «Αυτό είναι στα θετικά σε αντίθεση με το Αποέλ που είναι φυσιολογικό να κάνει ροτέισιον λόγω Ευρώπης».

Το Αποέλ έχει σημαντικές απώλειες που αν τις είχε η ΟΜΟΝΟΙΑ ίσως να ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα: «Είναι σημαντική η απώλεια του Νικόλα. Το Αποέλ έχει περισσότερο βάθος αλλά και η ΟΜΟΝΟΙΑ όπως είδαμε όλοι έχει την ποιότητα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».

Δημιουργείται η εντύπωση στον κόσμο ότι είναι κλειδί για την ΟΜΟΝΟΙΑ αυτό το παιχνίδι: 
«Θα πάρει δυναμική η ομάδα αν κερδίσει αλλά είναι νωρίς ακόμα. Αν έρθεις η νίκη θα πιστέψουν οι παίκτες ότι μπορούν για το βήμα παραπάνω αλλά το πιο σημαντικό είναι η δυναμική που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στον κόσμο».

Για το μεγάλο σερί του Αποέλ χωρίς ήττα κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ; «Είναι αφύσικο το σερί που έχει το Αποέλ αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει».

Αν ήσουν στον πάγκο τι θα περίμενες από τους ποδοσφαιριστές σου και τι θα ζητούσες να κάνουν από το πρώτο λεπτό; «Θα ζητούσα από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο πάνω από όλα συγκέντρωση. Μια στιγμή να χάσεις την συγκέντρωση ο αντίπαλος λόγω της ποιότητας του μπορεί να κάνει την ζημιά. Επίσης πρέπει να μπουν με πάθος από την αρχή για να δείξουν στον αντίπαλο ότι ήρθαν για να νικήσουμε».

Κάποιοι λένε ότι είναι κοντά η ΟΜΟΝΟΙΑ με το Αποέλ ποιοτικά: «Είναι πιο κοντά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Έγινε πολύ καλή δουλειά από τον Νεόφυτο και τον Σίμο. Έφεραν καλούς παίκτες και πιστεύω ότι είμαστε κοντά με το Αποέλ».

Για την πίεση και για τον κόσμο. Μιλάμε για ρεκόρ των τελευταίων χρόνων όταν περιμένουμε 13 και 14 χιλιάδες, ενώ ήταν αυτονόητο πιο παλιά ότι θα ξεπερνούσαν τις 20 χιλιάδες: «Αν δεν αντέχεις την πίεση της ΟΜΟΝΟΙΑ τότε δεν μπορείς να παίζεις σε αυτήν. Ήταν πραγματική γιορτή».

Τώρα τι κάνεις, με τι ασχολείσαι; «Ανέλαβα την Ακαδημία στον ΕΑΣ Αγίου Δομετίου. Μας αρέσει το ποδόσφαιρο και προσπαθούμε να είμαστε σε αυτό».

Πηγή: sport-fm.com.cy