Home TOP NEWS Κωνσταντινίδης: «Ξεκίνησε η διαδικασία της ταυτοποίησης, δύσκολα θα τους βρούμε όλους»

Κωνσταντινίδης: «Ξεκίνησε η διαδικασία της ταυτοποίησης, δύσκολα θα τους βρούμε όλους»


Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Pressing» παραχώρησε ο Φοίβος Κωνσταντινίδης. Ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ρίψεις αντικειμένων στο χθεσινό ντέρμπι, στην κάρτα φιλάθλου, για τις αριθμήσεις των πετάλων, καθώς και για το θέμα με την πρόκληση του δημοσιογράφου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τον κόσμο και την ατμόσφαιρα: «Ήταν μια ατμόσφαιρα ευχάριστη. Ο αριθμός των φιλάθλων, η συμπεριφορά των φιλάθλων, η συμπεριφορά των παραγόντων και παρά το γεγονός πως αμφισβητήθηκαν πολλές φάσεις, διεξήχθη σε ωραία πλαίσιο. Και αυτό το σημειώνω γιατί αν αυτά που έγιναν χθες και η αμφισβήτηση που υπήρξε, γινόντουσαν πριν από δυο χρόνια, δύσκολα θα τελείωνε το παιχνίδι».

Για τις ρίψεις αντικειμένων: «Ήταν περιορισμένα τα περιστατικά. Η δική μας δουλειά είναι η συλλογή του υλικού και παράδοση του στην αστυνομία. Αργά ψες τελείωσε η δουλειά μας και τη δώσαμε στην αστυνομία. Ανεπίσημα αυτό που ξέρουμε είναι πως ξεκίνησε η διαδικασία της ταυτοποίησης μέσα απ’ το αρχείο του ΚΟΑ. Ευελπιστώ πως θα γίνει η ταυτοποίηση. Και αυτό γιατί απ’ τη μια θα γίνει η ταυτοποίηση χωρίς την εμπλοκή σωματείων, ενώ απ’ την άλλη η Βόρεια κερκίδα δεν ήταν κερκίδα που ο κόσμος καθόταν στη θέση του. Σίγουρα δεν θα τους πιάσεις όλους όμως είναι σημαντικό να πιάσεις περισσότερους από παλιά. Έτσι αλλάζει σιγά σιγά και η νοοτροπία του κόσμου. Για παράδειγμα ξέρουμε πως στις κεντρικές κερκίδες αν γίνει κάτι ο κόσμος θα αντιδράσει».

Υπήρξαν περιπτώσεις που δεν καταφέραμε να τακτοποιήσουμε άτομα με παραβατηκές συμπεριφορές: «Υπήρξαν 2 φορές που δεν έγινε ταυτοποίηση αλλά και άλλες περισσότερες που έγινε η ταυτοποίηση. Για παράδειγμα ένας φίλος του ΑΠΟΕΛ που έριξε ποτήρι στον Ντολ, τιμωρήθηκε. Πάντως είναι άλλο θέμα η κάρτα οπαδού, άλλο η ταυτοποίηση. Με την κάρτα μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο, με το εισιτήριο ταυτοποίησε και μπαίνεις στο γήπεδο. Μέσα στο γήπεδο υπάρχει το κλειστό κύκλωμα, και εκείνο βλέπει. Από εκεί και πέρα σε κάθε γήπεδο υπάρχει αρίθμηση, αλλά δεν τηρείται πάντα. Είναι ξεχωριστά κομμάτια όλα, αλλά το σύστημα έχει τη δυνατότητα λειτουργήσει σωστά».

Για το αν μπορεί να τηρηθεί η αρίθμηση στα πέταλα: «Είναι δύσκολο γιατί ο καθένας στο πέταλο θέλει να πηγαίνει προς το κέντρο της κερκίδας. Αλλά απ’ την στιγμή που μπορούν να διατηρηθούν άδειοι διάδρομοι, και η ταυτοποίηση μπορεί να γίνει με άλλους τρόπους, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό».

Για τον εξοπλισμό: «Υπάρχουν τεράστια περιθώρια για βελτίωση και στον εξοπλισμό με το κλειστό κύκλωμα κλπ αλλά και στην εμπειρία που δίνουμε στον κόσμο. Σε όλους τους τομείς. Απ’ τις τουαλέτες, στο καφέ, στο πάρκινγκ και πολλά ακόμα. Αυτά πρέπει να τα βελτιώσουμε για να γίνει ευχάριστη εμπειρία στο γήπεδο».

Για το αν έπεσαν αντικείμενα και από αλλού: «Από τη δυτική κερκίδα έπεσαν αντικείμενα».

Για το θέμα με την πρόκληση δημοσιογράφου: «Υπήρξε δημοσιογράφος που προκάλεσε τον κόσμο. Υπάρχουν μαρτυρίες από άτομα που είναι η δουλειά τους αυτή. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχω εγώ. Ο καθένας πρέπει να είναι προσεκτικός. Πέραν όμως αυτού πρέπει να βρεθεί τρόπος να κάνουν οι δημοσιογράφοι όπως πρέπει γιατί υπάρχουν γήπεδα που δεν είναι καθόλου καλά στον συγκεκριμένο τομέα».

Για το αν υπήρξαν νέες κάρτες: «Εχτές μόνο στο γήπεδο που εκδώσαμε σχεδόν 400 κάρτες».

Το ηχητικό των δηλώσεων:

Πηγή δηλώσεων-ηχητικού: 24sports.com.cy