Home TOP NEWS Μπεργκ για Σόλσκιερ: «Τώρα αφήνουμε το αστείο… πως δεν είναι καλός προπονητής...

Μπεργκ για Σόλσκιερ: «Τώρα αφήνουμε το αστείο… πως δεν είναι καλός προπονητής επείδη είναι Νορβηγός»


Εξυμνούν πλέον στην Αγγλία τον προπονητή της Μάντσετσερ Γιουνάϊτεντ Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ύστερα από τις μεγάλες νίκες των κόκκινων τις τελευταίες μέρες επί των Τότεναμ και Σίτι.

Στους αγώνες αυτούς ο Νορβηγός προπονητής της Μαν. Γιουνάιτεντ υπερίσχυσε στην τακτική δύο σπουδαίων τεχνικών, πρώτα του Μουρίνιο (Τότεναμ) και το περασμένο Σάββατο του Γκουαρδιόλα (Μαν. Σίτι).

Είναι γεγονός ότι ο Σόλσκιερ δέχθηκε έντονη κριτική τον τελευταίο καιρό για την ομολογουμένως μέτρια πορεία της Γιουνάιτεντ και είναι κάτι που σχολιάστηκε από τον συμπατριώτη του και πρώην συμπαίκτη του στο Ολντ Τράφορντ, νυν τεχνικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χένινγκ Μπεργκ ο οποίος είπε… «Ο Σόλσκιερ είναι ο προπονητής της Γιουνάιτεντ. Είναι λόγικο όλοι να έχουν γνώμη. Δεν θα πρέπει ωστόσο να τον απασχολεί η γνώμη των άλλων διότι έτσι δεν θα μπορέσει να δουλέψει. Δεν νομίζω πάντως ότι τον ενδιαφέρει. Η Γιουνάιτεντ έχει εξελιχθεί. Έχει διαφορά το παιχνίδι της τώρα απ’ ότι παρουσίαζε επί Μουρίνιο και επί Φαν Χάαλ».

Ο Χένινγκ Μπεργκ υποστήριξε ότι η Γιουνάιτεντ έχει αλλάξει πλέον τη φιλοσοφία της. Έφερε νεαρούς παίκτες, παίζει πολύ πιο γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο ενώ είπε πως το κλαμπ πλέον λειτουργεί λίγο πολύ με τον τρόπο που λειτουργούσε όταν ήταν προπονητής ο Φέργκιουσον. Είπε επίσης ότι ήταν πολύ λογικό να έχει σκαμπανεβάσματα η Γιουνάιτεντ με τον Σόλσκιερ στον πάγκο.

«Είναι πολύ λογικό αυτό να συμβαίνει όταν μία ομάδα είναι σε μεταβατικό στάδιο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Έτσι, τα παιχνίδια εναντίον των Spurs και της Σίτι ήταν πολύ σημαντικά για το σύλλογο, τους παίκτες και τον Solskjær. Έδωσε πίστη σε αυτό που γίνετια και πλέον όλοι μπορούν να αφήσουν το αστείο για το γεγονός ότι επειδή είναι Νορβηγός και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο και δεν είναι αρκετά καλός».

Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη Μπεργκ στην Νορβηγική ιστοσελίδα nettavisen.no