Home TOP NEWS Αναστασιάδης: «Η κάρτα ήρθε για να μείνει, υπάρχουν διεφθαρμένοι παράγοντες»

Αναστασιάδης: «Η κάρτα ήρθε για να μείνει, υπάρχουν διεφθαρμένοι παράγοντες»


Στην παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, η 47η Γιορτή των Αρίστων, εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου. Στην ομιλία του ξεκαθάρισε πως ο νόμος της κάρτας φιλάθλου ήρθε για να μείνει, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πάταξης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Με χαρά παρευρίσκομαι και στην αποψινή εκδήλωση της ΕΑΚ τιμώντας την αγωνιστικότητα, την επίδοση και το ήθος των αθλητών μας. Όπως καταφανώς μαρτυράτε από τις σημαντικές διακρίσεις των αθλητών μας, αλλά και τα επιτεύγματα στους παραολυμπιακούς και των αθλητών με ειδικές ανάγκες, ο αθλητισμός έκανε άλματα προόδου, αναγνωρίζοντας τα δεδομένα είναι η βασική στήριξη μας. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των ταλέντων μας. Την ίδια ώρα αυξήθηκαν οι επιχορηγήσεις, συνεχίζουν και αναπτύσσονται οι έλεγχοι των Ομοσπονδιών. Από το 2017 και εντεθέν βρίσκονται σε εξέλιξη έργα 48 εκατομμυρίων ευρώ. Εφαρμόζουμε σειρά στοχευόμενων μέτρων, αντιμετωπίζουμε τη βία.

Θα προεδρεύσω σύσκεψης τις επόμενες μέρες για τη βελτίωση των γηπέδων. Δεν μπορείς να εφαρμόζεις την κάρτα φιλάθλου, η οποία διευκρινίζω ότι ήρθε για να μείνει, και να μην φροντίζεις για τις εγκαταστάσεις των γηπέδων. Θέλω να πω και κάτι ακόμα που το έχω μέσα μου. Πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με τις κόκκινες κάρτες ορισμένων διαιτητών γιατί υπάρχουν και μερικοί έντιμοι. Μαζί με μερικούς διεφθαρμένους παράγοντες μας κάνουν να δεχόμαστε κάθε τόσο κόκκινους φακέλους. Ήρθε η ώρα να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία για να δούμε ξανά τον κόσμο να επιστρέφει στα στάδια χωρίς την αγωνία τι στοιχημάτισαν και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ήμουν υποχρεωμένος να το πω.

Επιτρέψτε μου να σταθώ ιδιαίτερα στη προσπάθεια των αθλητών που κάνουν για διάκριση στο Τόκιο εκεί όπου είναι αφιερωμένη η εκδήλωση. Στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης, η Κυβέρνηση θα παρέχει επιπλέον χορηγία 300.000 ευρώ για όσους αγωνίζονται και διεκδικούν με αξιώσεις τη συμμετοχή τους στους αγώνες του Τόκιο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι αθλητές μας, θα μας χαρίσουν ξανά στιγμές περηφάνιας.

Η μόνη μου αναφορά θα είναι ο Μάρκος Παγδατής. Θα ήταν χρονοβόρο να αναφερθώ σε όλους όσους θα βραβευτούν. Θα τους απολαύσουμε μετά. Συγχαίρω την ΕΑΚ, ξεκίνησε ένα θεσμό και τον καθιέρωσε. Εύχομαι σε όλους ότι καλύτερο και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στους αθλητές μας και να δοθεί η ευκαιρία να ζήσουμε στιγμές περηφάνιας και συγκίνησης».